Forbyr niqab i auditoriet

En professor ved Universitetet i Tromsø nekter studenter å bruke heldekkende slør i sine forelesninger. Niqab og finlandshette er samme sak, mener han.

- Jeg regner bruk av nikab som maskering, som jeg mener er en uting i det offentlige rom. Det handler om hvordan man samhandler med hverandre, og viktigheten ved at kommunikasjon ikke er maskert. For meg er finlandshette og nikab to sider av samme sak, sier Nils Aarsæther, professor i samfunnsplanlegging til Nordlys.Aarsæther har i følge avisa gitt beskjed til sine nærmeste overordnede at han ikke kommer til å godta bruk av nikab i hans forelesninger. Som lærer krever jeg å se ansiktet på studentene, sier professoren til avisa.

Professoren har vært leder ved Institutt for planlegging og lokalsamfunnsforskning. Han er for tida medlem av sentralstyret i Senterpartiet.Aarsæther har selv møtt på problemstillingen én gang da han steppet inn som vikarlærer i en time i fjor.- Det ordnet seg i minnelighet ved at studenten tok kontakt på forhånd. Da jeg sa at jeg helst så at hun ikke brukte nikab, valgte studenten ikke å møte opp, sier Aarsæther til Nordlys.

Rektor Jarle Aarbakke sier til Nordlys at han har respekt for Nils Aarsæthers begrunnelse

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Arbeidsmiljøundersøkelsen 2017:

- Overraskende små forskjeller når vi sammenligner med 2014

Oppdal: Oppslutningen om arbeidsmiljøundersøkelsen er lavere enn den i 2014.

Når staben med forskere er mer likestilt blir forskningen bedre

Ny studie av medisinsk forskning viser at mangfold i forskergrupper gir bedre og mer konkret kunnskap.

Annenhver student frykter arbeidsledighet

Selv om arbeidsledigheten i Norge er på 4 prosent, frykter hele 50 prosent av norske studenter å stå uten jobb etter fullførte studier.

Sosiolog mener akademia er på ville veier

Sosiolog Svein Hammer mener antall publikasjoner er det eneste kriteriet for å kvalifisere seg til fast ansettelse i universitetssektoren: - Vi ser en arroganse i akademia.