Forbyr niqab i auditoriet

En professor ved Universitetet i Tromsø nekter studenter å bruke heldekkende slør i sine forelesninger. Niqab og finlandshette er samme sak, mener han.

- Jeg regner bruk av nikab som maskering, som jeg mener er en uting i det offentlige rom. Det handler om hvordan man samhandler med hverandre, og viktigheten ved at kommunikasjon ikke er maskert. For meg er finlandshette og nikab to sider av samme sak, sier Nils Aarsæther, professor i samfunnsplanlegging til Nordlys.Aarsæther har i følge avisa gitt beskjed til sine nærmeste overordnede at han ikke kommer til å godta bruk av nikab i hans forelesninger. Som lærer krever jeg å se ansiktet på studentene, sier professoren til avisa.

Professoren har vært leder ved Institutt for planlegging og lokalsamfunnsforskning. Han er for tida medlem av sentralstyret i Senterpartiet.Aarsæther har selv møtt på problemstillingen én gang da han steppet inn som vikarlærer i en time i fjor.- Det ordnet seg i minnelighet ved at studenten tok kontakt på forhånd. Da jeg sa at jeg helst så at hun ikke brukte nikab, valgte studenten ikke å møte opp, sier Aarsæther til Nordlys.

Rektor Jarle Aarbakke sier til Nordlys at han har respekt for Nils Aarsæthers begrunnelse

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

11 grunner til å elske studentene sine

Denne ukas gjestekommentator lurte på om hun skulle skrive en misantropisk kommentar om alt som er feil med dagens studenter. I stedet kom hun på hvorfor hun er så glad i dem.

Venstre vannet ut nikab-forbud

Venstre har endret regjeringens forslag til forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg i utdanningsinstitusjoner til kun å gjelde mens undervisning pågår. 

Et grønt konsept kan gi Campus mening

For at valg av løsning for et fremtidig NTNU campus skal gå fra å være en hodepine til en vinn-vinn situasjon for universitetet, byen, folk og fremtiden bør velges et konsept som samler, skriver Bjørn Røe.

Ytring:

Berre eit straumbrot

Gravemaskin kutter elektrisiteten. Kven kan hjelpe? Sei det. Les hjartesukket etter siste straumbrot.