Trenger navn på robot som tegner

Den er en robot, den tegner bilder, men kan ikke signere verkene sine fordi den ennå ikke har et navn. Nå ber gründerne bak tegnemaskinen om hjelp til å få døpt den.

Under Technoport Talks Access Water-arrangementet i realfagsbygget 26. september skal den tegne et bilde som nettop viser tilgangen til vann.

Roboten er laget av den nylig uteksaminerte kybernetikkstudenten fra NTNU, Ragnar Ranøyen Homb , som nå har etablert selskapet Norwegian Creations.

Tegnemaskinen var også i brukt under Technoport 2012- Sharing Possibilites. Der tegnet den et utvalg av ønskene som barn- og ungdom i Trondheim sendte inn til konferansens beslutningstakere. Denne tegningen ble overrakt lederen av Stortingets KUF komite på vegne av barn- og ungdom i byen.

Oppmerksomheten den tiltrakk seg, gjør nå at Technoport også vil bruke den under Forskningsdagene. Bildene som maskinen lager er av kunstnerisk verdi, men er så langt ikke signert som seg hør og bør et originalt kunstverk.

-Årsaken til det er ganske enkelt at vi ikke har kommet opp med et navn på roboten, sier oppfinner Ragnar Ranøyen Homb.

Mangelen på navn gjør at Technoport og gründere i fellesskap nå går ut og inviterer alle, studenter og ansatte ved NTNU til å gi tegneroboten et egnet navn.

- Det første signerte bilde overrekkes selvsagt til navngiveren, lover Homb.

Norwegian Creations er et firma hvor visjonen "Bridging the Gap between Idea and Creation" står i fokus. Tegnemaskinen bygges på oppdrag ifra Institutt for teknisk kybernetikk på NTNU, og skal bli en del av EL-byggets kunstinstallasjoner.

Etter at roboten har gjort sitt under Technoport Talks Access Water- arrangementet, skal den monteres i EL-bygget på Gløshaugen.

Navneforslag kan sendes til grunderen Ragnar Ranøyen Homb på: Ragnar@NorwegianCreations.com.UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Hovedopptaket:

Disse studiene er det vanskeligst å komme inn på

Årets hovedopptak er klart. NTNU har mer enn tre søkere per studieplass.

Professoren som sendte kvinnelige studenter grove meldinger legger seg flat

Skriver i en sms at han innser at meldingene var upassende.

NTNU-student fikk sølv i internasjonal konkurranse

21-åringen fra Mandal skrev forskningsrapport om værballonger på Mars allerede i sitt første år som NTNU-student.

Årets opptak sto lenge i fare grunnet uenighet om overtid

Partene signerte kontrakten som gjør jobben gjennomførbar først på torsdag.