Full støtte til USA-studier

Fra neste år vil bachelorstudenter i USA få studiestøtte for fire år. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen varsler at hun gjeninnfører førsteårsstøtten.

Mange ikke-vestlige land har fireårig bachelorutdanning. Tidligere har Lånekassen kun gitt studiestøtte de tre siste årene. I fjor snudde imidlertid flertallet i utdanningskomiteen og vedtok fullfinansiering.

Men det vakte reaksjoner at ett land ikke var en del av denne ordninga, nemlig USA. Studenter i USA måtte finansierer det første året på egen hånd.

Nå gjør Regjeringa helomvending. Fra studieåret 2014/15 vil også USA-studentene få fullfinansiert bachelorutdanninga.

Glad for å bli hørt

- Yes, vi klarte det, jubler ANSA i ei pressemelding.

Fullfinansering har vært et av ANSAs viktigste krav i nesten 30 år.

- Vi har kjempet for å få gjeninnført førsteårsstøtte til USA siden den ble fjernet i 1985, og endelig har vi blitt hørt. Sammen har vi gjort en utrolig viktig kunnskapsinvestering for Norge! Nå vil vi få et større mangfold av norske studenter som tar utdannelsen sin i USA og dermed henter hjem kunnskap og erfaring fra et av verdens beste utdanningsland, sier president Vibeke Munthe-Kaas.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen har talt: Bachelorstudenter i USA skal få studiestøtte i fire år.
(Foto: Tor H. Monsen)

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen har talt: Bachelorstudenter i USA skal få studiestøtte i fire år. Foto: Tor H. Monsen

- Viktig å satse på et av verdens beste utdanningsland, sier ANSA-president Vibeke Munthe-Kaas.
(Foto: ANSA)

- Viktig å satse på et av verdens beste utdanningsland, sier ANSA-president Vibeke Munthe-Kaas. Foto: ANSA

Relaterte artikler

Får ikke studiestøtte:

Fortsatt dyrt å studere i USA

Fra neste år vil norske studenter i utlandet få studiestøtte fra Lånekassen for fireårig bachelorutdanning. Men ett land er unntatt: USA. Dette er verken FrP eller ANSA fornøyd med.

Gir støtte til fireårig bachelor i utlandet

Utdanningskomiteen på Stortinget går nå inn for at studenter som tar fireårig bachelorgrad i utlandet skal få økonomisk støtte i alle de fire årene. - Endelig, jubler ANSA-president Henriette N. Thommessen.

Seier for BRIK-studenter

Bare åtte norske studenter tar en bachelorgrad i Kina og ingen i India. Det kan endre seg når flertallet i utdanningskomiteen nå vil gi full studiestøtte.

Roper ut om studiegjeld

Regjeringa glemmer utenlandsstudentene, hevder ANSA. Nå starter de en kampanje mot det de mener er ei skyhøy økning av studiegjelda.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Utdanningskvalitetsprisen gikk til Nasjonal delprøve i medisin

Kunnskapsdepartementets pris for kvalitet i utdanningen går til et samarbeidsprosjekt mellom de fire breddeuniversitetenes medisinske fakulteter.

Macchiarini-skandalen:

43 medforfattere funnet uredelige

En svensk ekspertgruppe har gått gjennom seks artikler i Macchiarini-saken. De konkluderer med at samtlige 43 medforfattere har opptrådt vitenskapelig uredelig.

Nå blir hun svensk æresdoktor

Anne Borg, prorektor for utdanning ved NTNU, utnevnes til æresdoktor ved Lunds universitet i Sverige.

NTNU vurderer guttepoeng

NTNU vurderer å innføre guttepoeng for å bedre kjønnsbalansen på sykepleiefag og andre kvinnedominerte studier.