Ny leder av Kif

Curt Rice fra Universitetet i Tromsø blir ny leder av Komité for kjønnsbalanse i forskning, Kif. Tor Grande representerer NTNU i komitéen.


Rice har i mange år glødet for å få flere kvinner i ledende posisjoner. Han var en av søkerne til rektorjobben, og fortalte i et intervju med UA hvorfor han mener dette er viktig:

- Jeg er opptatt av likestilling fordi jeg vil gjøre universitetene bedre. Likestilling er ett av mange tiltak som bidrar til det.

Bevisstgjøre

I pressemeldinga fra Kunnskapsdepartementet heter det at Kif skal bidra til en generell bevissgjøring omkring problemer knyttet til den skjeve kjønnsbalansen i akademia og i forskningssystemet.

Tor Grande fra NTNU

NTNUs mann i komitéen, professor Tor Grande tenker i de samme banene. Da han var leder ved Institutt for materialteknologi arbeidet han systematisk for å rekruttere kvinner til det mannsdominerte fagområdet.

De nye medlemmene i Kif er:

Professor Curt Rice, Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet, leder

Førsteamanuensis Ingrid Guldvik, Høgskolen i Lillehammer

Professor Tor Grande, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

Førsteamanuensis Synnøve Hofseth Almås, Høgskolen i Ålesund

Seniorforsker Elisabeth Ljunggren, Nordlandsforskning, reoppnevning

Personalsjef Martin Stølevik, SINTEF konsernstab

Divisjonsdirektør Jesper Simonsen, Norges forskningsråd, reoppnevning

Student Solveig Maria Figenschou, Lektorprogrammet, Universitetet i Oslo

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

- Drar jeg hjem havner jeg i fengsel, men jeg skal hjem

Av studentene Mostafa El-Sayed demonstrerte med i Egypt sitter de fleste i fengsel. En ble til og med skutt da han forsøkte å verve seg til IS. Selv studerer El-Sayed nå i Alta.

Ytring:

Integrering gir grunnlag for å skape ny erkjennelse

Det er viktig å ta vare på den folkelige skoletradisjonen, men det aller viktigste er å integrere den med den klassiske disiplinorienterte utdanningen kjennetegnet ved sterke forskningsmiljø, skriver Webjørn Rekdalsbakken i dette innlegget.

- En av de vanskeligste åpningene jeg har gjort

Teknologibygget på Kalvskinnet fikk navnet «Akrinn» da det ble åpnet tirsdag. NTNU-rektor Gunnar Bovim tror en del ansatte er misfornøyde med bygget, og han forstår dem.

Ny lov skal gjøre det lettere å få fast jobb i akademia

Universiteter og høyskoler er verstinger når det gjelder bruk av midlertidige ansettelser.