Professor ved Universitetet i Stavanger sendte ut grove meldinger til kvinnelige studenter

Flere av meldingene er blitt publisert i sosiale medier.
Universitetet i Stavanger
(Foto: UiS)

Universitetet i Stavanger Foto: UiS

«Kan jeg kjøpe trusen din..» og «Liker du rimming» står det i to meldinger fra professor Nils Rune Langeland, sendt til Maria Kjos Fonn, student ved UiO og publisert av Fonn selv på Twitter.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Det var Khrono som først omtalte saken. Ifølge nettstedet skal også flere ha mottatt meldinger som omtales som grove og upassende. Verken Fonn eller Langeland å kommentere saken.

Instituttleder Odd Magne Bakke ved instituttet hvor Langeland er professor at de ser alvorlig på saken, men han ønsker ikke å karakterisere meldingene før han har snakket med Langeland.

- Jeg ser alvorlig på dette, og slikt skal naturligvis ikke forekomme. Jeg ser alvorlig på det både på grunn av jentene som mottar slike meldinger, og fordi det skader omdømmet til universitetet. Jeg kommer til å ta opp dette med ham så fort jeg er tilbake fra ferie, sier Bakke til Khrono.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Solberg erkjenner nederlag om lærernorm

Statsminister Erna Solberg (H) innrømmer at budsjettenigheten om en lærernorm betyr at regjeringen har akseptert et tiltak den ikke mener er det beste.

Flere voksne innvandrere deltar på norskopplæring

I 2016 deltok 41.600 personer i opplæring i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere. Det er en økning på 12 prosent fra året før. 

Håper på byggestart om to år:

Trenger 50 millioner til utbygging av Samfundet

Studentersamfundet trenger mer plass, og ønsker byggestart i andre halvdel av 2019. Men først må de få inn 50 millioner kroner for å finansiere utbyggingen.

Nå kommer robotene som kan skrive forskningsartikler

Et amerikansk selskap har utviklet en programvare som sies å kunne skrive forskningsartikler.