Professor ved Universitetet i Stavanger sendte ut grove meldinger til kvinnelige studenter

Flere av meldingene er blitt publisert i sosiale medier.
Universitetet i Stavanger
(Foto: UiS)

Universitetet i Stavanger Foto: UiS

«Kan jeg kjøpe trusen din..» og «Liker du rimming» står det i to meldinger fra professor Nils Rune Langeland, sendt til Maria Kjos Fonn, student ved UiO og publisert av Fonn selv på Twitter.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Det var Khrono som først omtalte saken. Ifølge nettstedet skal også flere ha mottatt meldinger som omtales som grove og upassende. Verken Fonn eller Langeland å kommentere saken.

Instituttleder Odd Magne Bakke ved instituttet hvor Langeland er professor at de ser alvorlig på saken, men han ønsker ikke å karakterisere meldingene før han har snakket med Langeland.

- Jeg ser alvorlig på dette, og slikt skal naturligvis ikke forekomme. Jeg ser alvorlig på det både på grunn av jentene som mottar slike meldinger, og fordi det skader omdømmet til universitetet. Jeg kommer til å ta opp dette med ham så fort jeg er tilbake fra ferie, sier Bakke til Khrono.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Egeer-universitetet dekker 6 greske øyer:

Da flyktningene kom over havet åpnet universitetet hans dørene

ATHEN: Greier vi å bedre situasjonen for dagens flyktninger, så greier vi å endre morgendagens Europa til det bedre, mener Spyros Syropoulos, viserektor ved Egeer-universitetet i Hellas.

Ny pilot for studentaktiv læring:

Slik vil regjeringen at nye læringsarealer skal være

- En aula med studenter og foreleser er en utdatert idé, sier vikarierende kunnskapsminister Henrik Asheim (H).

- Et prinsipielt brudd med verdiene et moderne universitet er tuftet på

Dette er et prinsipielt brudd med de sentrale verdiene som et moderne universitet er tuftet på, skriver gjengen i Forskningsgruppa for kjønn, etnisitet og likestilling (KEL) ved Nord universitet i dette innlegget.

- Et kjempeproblem hvis skepsisen til oss øker

Kathrine Røe Redalen er ung og har en lang forskerkarriere foran seg. Undersøkelsen som viser at mange ikke stoler på forskning, gjør henne bekymret for hva som kan vente forskere i framtida.