NTNU holder stand på internasjonal rangering

NTNU ligger fremdeles et sted mellom 251. og 300. plass på Times Higher Education sin verdensranking.
NTNU er en av fem norske universiteter på Times Higher Education sin rangering over verdens tusen beste universiteter.
(Foto: Kristoffer Furberg)

NTNU er en av fem norske universiteter på Times Higher Education sin rangering over verdens tusen beste universiteter. Foto: Kristoffer Furberg

Tirsdag ble den 14. rangeringen av verdens universiteter publisert av Times Higher Education. Rangeringen inkluderer verdens tusen beste universiteter.

Norge har fem universiteter på listen, med Universitetet i Oslo som klart best plasserte på en 146. plass. Universitetet i Bergen kommer inn i gruppen fra 201. til 250. plass, mens NTNU rangeres som Norges tredje beste universitet med en plassering mellom 251. og 300. plass. UiB og NTNU beholder sine respektive plasser fra fjorårets kåring, mens UiO har falt 14 plasser.

Du kan se hele oversikten her.

- Årets rangering viser hvor konkurransedyktig høyere utdanning har blitt. Universitetene på topp tusen-listen kommer fra 77 forskjellige land, og det store her er den fortsatte veksten til Kina som for første gang har to institusjoner i topp-30. I den andre enden av skalaen sliter Latin Amerika og Afrika med den økte konkurransen, sier Phil Baty, redaksjonell direktør for den globale rankingen i en pressemelding.

Det er University of Oxford som topper rangeringen, etterfulgt av University of Cambridge som klatrer fra fjerdeplass i fjor til andreplass i år. Tredjeplassen er delt mellom California Institute of Technology og Stanford University. Ifølge en pressemeldingen er dette første gang i rangeringens historie at to europeiske institusjoner innehar topplasseringene.

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.

- Europa er en av de ledende regionene i rangeringen, og har nå mer enn halvparten av topp 200-plassene, fortsetter Baty.

Blant de skandinaviske landene har Danmark syv universiteter med i rangeringen, med Aarhus Universitet og Københavns Universitet som beste på en delt 109. plass. Svenskene kan skilte med elleve universiteter på listen, hvorav seks innen topp 200.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Jusprofessor i hardt ver: - Er optimist

Benedikte M Høgberg refsa studentane for å vera bortskjemte. Det vart det bråk av.

Ytring:

Ansatte trenger ikke delta

Vitenskapelige ansatte skal være faglig oppdatert. Det får vi til ved å delta i forskningsfronten ute i verden.

Herrenes historie, igjen?

«Som unge kvinner var vi forundret og rystet over den skjeve kjønnsbalansen i faget... I dag er vi kanskje mer forundret og mer pessimister enn noensinne. For hva har skjedd? Fint lite, dessverre,» skriver 29 kvinnelige historikere i denne ytringen.

Ph.d-studenter mer utsatte for psykiske problemer

Stress, konkurranse og liten kontroll øker risikoen for psykiske problemer. En ny studie indikerer at doktorgradsstudenter er vesentlig mer utsatt enn befolkningen generelt.