- Vi har avhørt dem som ligger på sykehuset

Politiet undersøker om det er noe å ta beslag i for å finne ut av hva som var i drikken studentene fikk i seg.
Området rundt Elgeseter bru var et av stedene politiet gjorde undersøkelser natt til onsdag.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Området rundt Elgeseter bru var et av stedene politiet gjorde undersøkelser natt til onsdag. Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Vi har startet med avhør av vitner og folk som har vært involverte, men det er fremdeles veldig tidlig i etterforskningen. Så langt har vi bare snakket med dem som ligger på sykehuset, sier Silje Iren Mebust, jourhavende jurist ved krimvakten i Trøndelag politidistrikt.

Det var tirsdag kveld at 15 studenter måtte til legevakten etter å ha drukket eddik under en opptaksseremoni i linjeforeningen Smørekoppen. Fem av studentene ble lagt inn på sykehuset. Fire til observasjon, den siste på intensivavdelingen med alvorlige og uavklarte skader.

- Vi vil nå undersøke om det er noe vi kan ta i beslag. Vi er interessert i å finne ut hva denne væsken de har drukket inneholdt.

- Betyr det at dere tviler på forklaringen om at det var eddik?

- Nei, vi har ingen grunn til å tro at det ikke var det de sier at det var i drikken. Men det er en naturlig del av kartleggingen i en undersøkelsessak, sier Mebust.

Ifølge legen som tok imot studentene tirsdag kveld visste ikke studentene hva det var de hadde fått i seg.

Onsdag tok linjeforeningen selvkritikk, og sier at de aldri burde brukt eddik.

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ny studentleder:

- Når en har vært et sted en stund, merker en jo at mye kan forbedres

Den nye studentlederen tok et år på folkehøyskole fordi foreldrene anbefalte det, og ble med i Studenttinget fordi forbildet hans spurte om han ville.

Gjesteskribenten:

Likestilling må til for å fremme omstilling

«Skal vi få de best egnede hodene og hendene inn i disse nøkkelområdene for Norge nytter det ikke å rekruttere bare fra halve befolkningen», skriver UAs gjestekommentator Tord Lien.

Intelligente nettverk kan bli farlige for oss

Nå blir datamaskinene smartere enn menneskene. Det er ikke nødvendigvis godt nytt for oss, sier NTNU-professor Keith Downing.

AP konfronterte statsråden om nedgangen i fattige studenter

- Er det en villet politikk fra regjeringen at det kommer færre studenter til Norge fra Afrika? spurte Arbeiderpartiets Nina Sandberg i Stortingets spørretime.