Studenter ble forgiftet

Politiet: - De vi ønsker å komme i kontakt med tar ikke telefonen

Området rundt Elgeseter bru og nedenfor Samfundet var et av stedene politiet gjorde undersøkelser tirsdag kveld etter at femten studenter måtte innom St.Olavs etter å ha drukket eddik.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Området rundt Elgeseter bru og nedenfor Samfundet var et av stedene politiet gjorde undersøkelser tirsdag kveld etter at femten studenter måtte innom St.Olavs etter å ha drukket eddik. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Torsdag morgen opplyser politiet at det gjenstår mye arbeid før de får klarhet i hva som skjedde da  femten studenter havnet på legevakta etter å ha drukket 35% eddik under et opptaksrituale i linjeforeningen Smørekoppen. Eddik er etsede, og en av studentene behandles torsdag fortsatt for etseskader ved intensivavdelingen på St. Olavs hospital.

- Vi må få tak i de personene vi ønsker å få tak i, men de er ikke så enkle å få tak i, sier etterforskningsleder Arve Vagnild ved Trøndelag politidistrikt.

- Hvorfor er de ikke enkle å få tak i?

- Fordi de ikke svarer når vi ringer dem.

LES OGSÅ:  - De var ikke klar over hva de drakk

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.

Fire av fem er skrevet ut

Av de femten studentene som havnet på legevakta ble fire lagt inn til observasjon, mens een femte ble lagt inn på intensivavdelingen med en tilstand som beskrives som alvorlig og uavklart.

De fire som lå inne til observasjon er ifølge St.Olavs hospital nå utskrevet, mens tilstanden til femtemann som behandles på intensiven nå beskrives som «alvorlig og uvaklart, men i lett bedring».

LES OGSÅ:  NTNU-ledelsen reagerer - samtidig fortsetter ritualene som før på Gløs

LES OGSÅ:  Vitsing på «Jodel» vekker reaksjoner

Har kun snakket med én person

Vagnild forteller at personene de nå forsøker å komme i kontakt med er arrangører og deltakere under opptaksritualet.

- Vi prøver å skaffe oss en oversikt. Vi var på sykehuset i går og snakket med en person, men det er det. Når det er sagt er vi flere som jobber med dette.

Linjeforeningen Smørekoppen har i etterkant av hendelsen sagt at de  angrer på bruken av eddik i ritualet. Dekan Olav Bolland har i etterkant av hendelsen sagt at  det er helt uakseptabelt at nye studenter skal gå gjennom denne typen ydmykende og risikofylt aktivitet.

Eddik
  • Eddik er en syre og kan være etsende.
  • Vanlig husholdningseddik inneholder 5% eller 7% eddik, og er ikke etsende ved vanlig bruk.
  • 35%-varianten, som ofte kalles eddikessens er sterkt etsende og kan gi alvorlige forgiftninger.
  • Vanlige symptomer ved svelging av sterk konsentrasjon er smerte og irritasjon på slimhinnene i munn og svelg og etseskader.
  • Ved svelging av eddik, uansett konsentrasjon, skal en umiddelbart starte med å skylle munnen.
  • Kilde: Helsenorge.no
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU samarbeider med Flyktninghjelpen:

Lager hub for entreprenører i Kenyas største flyktningleir

Entreprenører og arkitekter fra NTNU jobber sammen med Flyktninghjelpen for å lage et knutepunkt for entreprenørskap i Kenyas største flyktningleir.

Badekarpadlingen:

Øker beredskapen for å unngå nye ulykker

Politiet, brannvesenet og Røde Kors er på plass når studentene skal krysse Nidelva i selvbygde farkoster. - Nidelva er kjempefarlig, sier politibetjent.

LO støtter forbud mot nikab

Lovforslaget fra regjeringen sørger for åpenhet og kommunikasjon på arbeidsplassene, heter det i høringssvaret fra LO.

NTNU for flyktninger:

- NTNU kan gjøre mye mer for flyktningene

Sukhanwar Gulabuddin møtte åpne dører på NTNU, og nå har han fått jobb ved Litteraturhuset. Han mener NTNU kan gjøre enda mer for flyktninger.