Eddik-saken:

Politiet sier seg ferdig med etterforskningen

Forventer at juristene avgjør om det skal tas ut siktelse en gang neste uke.
15 studenter måtte innom legevakten etter at opptaksritualet til Smørekoppen gikk galt forrige uke. En av studentene ligger fremdeles på St.Olavs.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

15 studenter måtte innom legevakten etter at opptaksritualet til Smørekoppen gikk galt forrige uke. En av studentene ligger fremdeles på St.Olavs. Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Vi føler at vi har fått klarlagt saken så godt som en kan forvente. Vi har fått forklaringene fra de to som sto på den aktuelle posten under opptaksritualet, og deres forklaring stemmer med det den hardest skadde har sagt, sier etterforskningsleder Arve Vagnild ved Trøndelag politidistrikt.

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.

Det var tirsdag forrige uke at  femten studenter måtte innom legevakten etter å ha fått i seg eddikessens under opptaksritualet til linjeforeningen Smørekoppen. Av de femten er det en student som fremdeles behandles på St.Olavs. Han er nå ute av intensivavdelingen, og har siden lørdag ettermiddag vært under behandling. Tilstanden betegnes fortsatt som stabil.

LES OGSÅ:  NTNU-ledelsen reagerer - samtidig fortsetter ritualene som før på Gløs

LES OGSÅ:  Vitsing på «Jodel» vekker reaksjoner

- Alt i alt betyr dette at vi har fått en årsakssammenheng på plass, og det er ikke flere naturlige grep å ta i etterforskningssammenheng. Nå venter vi bare på dokumentasjon fra sykehuset før vi sender saken over til juristene som skal vurdere om det tas ut siktelse en gang neste uke, fortsetter Vagnild.

Forrige uke fortalte Vagnild at de to personene de hadde avhørt, har status som mistenkte i saken, som nå går under paragraf 280 i Straffeloven, «Uaktsom forvoldelse av betydelig skade på kropp eller helse». Brudd på loven har en strafferamme på inntil tre år.

Det er ikke tvil om at dette var et uhell, men uhell kan også være straffbare, sa Vagnil lørdag.

Linjeforeningen Smørekoppen har i etterkant av hendelsen sagt at de  angrer på bruken av eddik i ritualet. Dekan Olav Bolland har i etterkant av hendelsen sagt at  det er helt uakseptabelt at nye studenter skal gå gjennom denne typen ydmykende og risikofylt aktivitet.

LES OGSÅ:  - De var ikke klar over hva de drakk

LES OGSÅ:  Politiet: - De vi vil snakke med tar ikke telefonen

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Vil øke semesteravgiften med 140 kroner i året

Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim, Sit, vil øke semesteravgiften fra 510 til 580 kroner. Årsaken er økt satsing på blant annet studentfrivillighet.

Høytid for prokrastinering:

Sju råd til studenter som utsetter viktige gjøremål

Det er eksamenstid for hundretusenvis av studenter, og mange kjenner nok et snev av utsettelsesatferd. Når denne blir kronisk heter det prokrastinering, og kan gjøre eksamenlesing og oppgaveskriving unødig vanskelig.

Gjesteskribent Hilde Opoku:

Fra SMART teknologi til smartere medmennesker?

Med årets statsbudsjett innfører Ghana flere skattereformer som har til hensikt å forflytte skattebyrden fra de som har minst, stimulere til forretningsoppstart for unge entreprenører samt andre mekanismer vi er vant med fra den norske velferdsstaten.

Hva er en medforfatter?

Professor i medisinsk statistikk Stian Lydersen (NTNU) vil ikke ta ansvar for de artiklene han er medforfatter på. Det ansvaret er han pålagt i følge Vancouver-retningslinjene.