UiO best i Noreg i humanistiske fag

Universitetet i Oslo er best i Noreg i humanistiske fag. Det gir universitetet ein sjuandeplass i Norden og ein plass mellom 101 og 125 i verda. NTNU endar på ein plass mellom 301 og 400.
UiO er mellom dei 100 og 125 beste universiteta i verda i humanistiske fag. Det syner ei rangering frå Times Higher Education. Biletet viser Det humanistiske fakultetet ved UiO.
(Foto: Ola Sæther, Uniforum)

UiO er mellom dei 100 og 125 beste universiteta i verda i humanistiske fag. Det syner ei rangering frå Times Higher Education. Biletet viser Det humanistiske fakultetet ved UiO. Foto: Ola Sæther, Uniforum

Det er Times Higher Education som har laga ei rangering over verdas beste universitet innanfor humanistiske fag. Lista er som vanleg dominert av amerikanske og britiske universitet, medan universitet utanfor den angloamerikanske verda hamnar eit stykke lenger nede på lista, skriv Uniforum.

Helsinki best i Norden

I Norden er det Helsinki universitet som gjer det best med ein 57.-plass. Deretter fylgjer Københavns Universitet, Århus Universitet, Lunds universitet,  Stockholms universitet og Uppsala universitet. Så kjem Universitetet i Oslo på ein sjuandeplass. Av dei andre norske universiteta, finn me Universitetet i Bergen som nummer 157, medan Noregs arktiske universitet/UiT plasserer seg ein stad mellom nummer 201 og 250. Dermed slår verdas nordlegaste universitet NTNU, som endar på ein plass mellom 301 og 400.

USA og Storbritannia dominerer

På toppen av lista tronar Stanford University frå USA. Dei to andre pallplassane blir inntatt av Massachusetts of Technology og Harvard University, også begge dei frå USA. På fjerdeplass kjem Oxford University, medan hovudrivalen University of Cambridge endar på femteplass, som den deler med University College London.  

I denne målinga er fylgjande fag vurderte: kunstfag, utøvande kunstartar, språk, historie, filosofi, teologi, arkitektur og arkeologi.

Kina markerer seg

For første gong er eit kinesisk universitet med blant dei 20 beste på ei rangering over universitet som gjer det best i humanistiske fag. Det gjeld Peking University som kjem på 17. plass. Tsingua University plasserer seg som nummer 50.

Redaktør Phil Baty i Times Higher Education meiner at det viser at universitet i Kina no også begynner å markera seg innanfor humanistiske fag, og ikkje berre innanfor naturvitskaplege og teknologiske fag, slik som har vore tilfellet fram til no. Han viser til at alle dei 400 universiteta som er med på rangeringa må vera godt nøgde.  

– Dei har alle vist framifrå resultat i undervisning, forsking, kunnskapsoverføring og internasjonalt omdøme, konstaterer Phil Baty i Times Higher Education.

Dette er lista over verdas beste universitet innanfor humanistiske fag.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tapte søksmålet mot NTNU

Hilde Skeie saksøkte NTNU etter å ha blitt tvunget ut av lederjobben ved Internasjonal seksjon. NTNU ble frifunnet av Sør-Trøndelag tingrett.

Sprik i sensur og karakterer:

Tøffe krav til opptak kan gi tøffere sensur

Når sensorer ved NTNU Handelshøyskolen setter karakterer på egne studenter synes de å være strengere enn kolleger ved andre læresteder. En forklaring kan være høye opptakskrav.

Én NTNU-forsker blant de fjorten nye i akademi for yngre forskere

Akademiet for yngre forskere har plukket ut 14 nye medlemmer. Guro Busterud fra NTNU er en av dem.

Erfaringer etter en måneds kamp mellom de ulike bærekraftsmålene

NTNU er interessert, her er det forståelse for at Afrika er det neste viktige kontinentet, skriver er vår gjestekommentator, som har permisjon fra varaordførerjobben i Trondheim for å jobbe med bærekraft for regjeringen i Ghana.