Kunnskapsministeren:

Svarer på sangkritikk med eget syngestunt

Fungerende kunnskapsminister Henrik Asheim synger budskapet: Det har selvsagt aldri vært aktuelt å fjerne sang og musikk fra undervisningen.

– Det skal synges like i mye skolen i fremtiden som i dag, sier fungerende kunnskapsminister Henrik Asheim i en uttalelse.

Kunnskapsdepartementet tar ikke hensyn til forskning når de fjerner sang fra læreplanen, skrev musikkforsker Nora B. Kulset i en ytring publisert blant annet i Universitetsavisa.

Asheim sier nå at det ikke stemmer at sang er tatt ut av skolen. Han synger for øvrig samme budskap i en video som ble lagt ut på Facebook fredag ettermiddag:Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Asheim mener bakgrunnen for påstanden om at sang er tatt ut av skolen er den overordnede delen av læreplanen for skolen som ble fastsatt i høst. Den omtaler verdien av skaperglede, engasjement og utforskertrang i eget kapittel, og fastslår at elevene skal møte et variert spekter av kulturuttrykk i opplæringen, ifølge kunnskapsministeren.

Overordnet del gir ikke detaljert beskrivelse av hva skolehverdagen skal fylles med. Men akkurat som før, skal det fremover være like mange timer i musikkfaget og lærerne står fritt til å bruke sang og musikk som metode i andre fag, sier han i uttalelsen.

LES OGSÅ: Da jeg skrev om sang, ble det storm

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slik forsøker de å stanse bygging i Høyskoleparken

- Vi vil gi trærne i Høyskoleparken en stemme, sier Elisabeth Østgaard i Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken.

Ytring

Norwegian svarer: "Grunnløse påstander"

- Grove påstander uten rot i virkeligheten, svarer Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen på kritikken om at selskapet ikke respekterer grunnprinsipper i norsk arbeidsliv.

Hjelseth vil ikke fly med Norwegian:

«En rammeavtale med Norwegian undergraver norsk arbeidsliv»

Arve Hjelseth får støtte i UAs kommentarfelt for sin personlige boikott av Norwegian, som NTNU har inngått rammeavtale med. Kritikken av Berg-Hansen møter delte reaksjoner.

Ytring:

Berg-Hansen svarer på kritikken

- Den enkelte kan oppleve at friheten begrenses, men man må huske at virksomheten oppnår store besparelser kan brukes til kjernevirksomheten, skriver administrernde direktør Per Arne Villadsen i Berg-Hansen.