Kunnskapsministeren:

Svarer på sangkritikk med eget syngestunt

Fungerende kunnskapsminister Henrik Asheim synger budskapet: Det har selvsagt aldri vært aktuelt å fjerne sang og musikk fra undervisningen.

– Det skal synges like i mye skolen i fremtiden som i dag, sier fungerende kunnskapsminister Henrik Asheim i en uttalelse.

Kunnskapsdepartementet tar ikke hensyn til forskning når de fjerner sang fra læreplanen, skrev musikkforsker Nora B. Kulset i en ytring publisert blant annet i Universitetsavisa.

Asheim sier nå at det ikke stemmer at sang er tatt ut av skolen. Han synger for øvrig samme budskap i en video som ble lagt ut på Facebook fredag ettermiddag:Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Asheim mener bakgrunnen for påstanden om at sang er tatt ut av skolen er den overordnede delen av læreplanen for skolen som ble fastsatt i høst. Den omtaler verdien av skaperglede, engasjement og utforskertrang i eget kapittel, og fastslår at elevene skal møte et variert spekter av kulturuttrykk i opplæringen, ifølge kunnskapsministeren.

Overordnet del gir ikke detaljert beskrivelse av hva skolehverdagen skal fylles med. Men akkurat som før, skal det fremover være like mange timer i musikkfaget og lærerne står fritt til å bruke sang og musikk som metode i andre fag, sier han i uttalelsen.

LES OGSÅ: Da jeg skrev om sang, ble det storm

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tapte søksmålet mot NTNU

Hilde Skeie saksøkte NTNU etter å ha blitt tvunget ut av lederjobben ved Internasjonal seksjon. NTNU ble frifunnet av Sør-Trøndelag tingrett.

Sprik i sensur og karakterer:

Tøffe krav til opptak kan gi tøffere sensur

Når sensorer ved NTNU Handelshøyskolen setter karakterer på egne studenter synes de å være strengere enn kolleger ved andre læresteder. En forklaring kan være høye opptakskrav.

Én NTNU-forsker blant de fjorten nye i akademi for yngre forskere

Akademiet for yngre forskere har plukket ut 14 nye medlemmer. Guro Busterud fra NTNU er en av dem.

Erfaringer etter en måneds kamp mellom de ulike bærekraftsmålene

NTNU er interessert, her er det forståelse for at Afrika er det neste viktige kontinentet, skriver er vår gjestekommentator, som har permisjon fra varaordførerjobben i Trondheim for å jobbe med bærekraft for regjeringen i Ghana.