Kunnskapsministeren:

Svarer på sangkritikk med eget syngestunt

Fungerende kunnskapsminister Henrik Asheim synger budskapet: Det har selvsagt aldri vært aktuelt å fjerne sang og musikk fra undervisningen.

– Det skal synges like i mye skolen i fremtiden som i dag, sier fungerende kunnskapsminister Henrik Asheim i en uttalelse.

Kunnskapsdepartementet tar ikke hensyn til forskning når de fjerner sang fra læreplanen, skrev musikkforsker Nora B. Kulset i en ytring publisert blant annet i Universitetsavisa.

Asheim sier nå at det ikke stemmer at sang er tatt ut av skolen. Han synger for øvrig samme budskap i en video som ble lagt ut på Facebook fredag ettermiddag:Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Asheim mener bakgrunnen for påstanden om at sang er tatt ut av skolen er den overordnede delen av læreplanen for skolen som ble fastsatt i høst. Den omtaler verdien av skaperglede, engasjement og utforskertrang i eget kapittel, og fastslår at elevene skal møte et variert spekter av kulturuttrykk i opplæringen, ifølge kunnskapsministeren.

Overordnet del gir ikke detaljert beskrivelse av hva skolehverdagen skal fylles med. Men akkurat som før, skal det fremover være like mange timer i musikkfaget og lærerne står fritt til å bruke sang og musikk som metode i andre fag, sier han i uttalelsen.

LES OGSÅ: Da jeg skrev om sang, ble det storm

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Øystein R. Skjælaaen tok doktorgrad på pub:

Han leverte i barnehagen og gikk direkte på puben

Øystein Rudningen Skjælaaen tror han har norgesrekord i antall timer tilbrakt på pub under doktorgradsarbeidet. Den ferske sosiologiavhandlingen utforsker fellesskapet som oppstår blant dem som bestiller dagens første halvliter i grålysningen.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

Unge forskerhelter hedres med ny pris:

Vil bruke pengene på å la andre unge lovende forske

Terje Lohndal, Øivind Wilhelmsen og Kyrre Eeg Emblem trekkes fram som forskerhelter av Forskningsrådet.