Pallen glapp for det norske landslaget i hacking

Det norske landslaget i cybersikkerhet endte på fjerdeplass under EM.
Fornøyde. Landslaget bruker fredag til restitusjon etter en hektisk konkurranse, og gleder seg til å komme hjem til Norge for å feire skikkelig.
(Foto: Hilmar Haraldsson)

Fornøyde. Landslaget bruker fredag til restitusjon etter en hektisk konkurranse, og gleder seg til å komme hjem til Norge for å feire skikkelig. Foto: Hilmar Haraldsson

- Vi tar med oss erfaringene herfra tilbake til våre utdanninger og videreutviklingen av disse, sier professor ved NTNU og landslagstrener Danilo Gligoroski ved institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi i en pressemelding.

Han har vært landslagstrener for det norske laget som de siste dagene har konkurrert i Cybersikkerhet i Malaga i Spania. Laget ble tatt ut under Norgesmesterskapet ved NTNU i Gjøvik, og ble nummer 4 av totalt 15 deltakere.

- Ekspertise, hengivenhet, anstendighet og lidenskap, samt god lagånd bygget i løpet av den siste tiden er grunnen til suksess for det norske laget. Deres prestasjoner er på full høyde med vinnerlaget, fortsetter Gligoroski.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

LES OGSÅ: Det norske landslaget i hacking på plass i EM

EM i cybersikkerhet er et initiativ fra EU-kommisjonen, og målet med arrangementet er å løfte cybersikkerhet som en tjeneste for samfunnet.

Landslagssjef, og seniorrådgiver ved instituttet for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi sier i pressemeldingen at de er godt fornøyd med innsatsen til laget.

- Dagen i dag bruker vi til restitusjon etter en hektisk konkurranse, og vi gleder oss til å komme hjem til Norge for å feire skikkelig, sier han.

Norgesmesterskapet som ble avholdt ved NTNU ble arrangert på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet. Det var NTNU Center for Cyber and Information Security (NTNU CCIS) som sto som arrangør.

LES OGSÅ: Arrangerer NM i hacking for å kapre de klokeste hodene

Resultatlisten:

1. Spania

2. Romania

3. Italia

4. Norge

5. Storbritannia

6. Kypros

7. Estland

8. Danmark

9. Tyskland

10. Sveits

11. Østerrike

12. Hellas

13. Tsjekkia

14. Irland

15. Liechtenstein

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Vil øke semesteravgiften med 140 kroner i året

Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim, Sit, vil øke semesteravgiften fra 510 til 580 kroner. Årsaken er økt satsing på blant annet studentfrivillighet.

Høytid for prokrastinering:

Sju råd til studenter som utsetter viktige gjøremål

Det er eksamenstid for hundretusenvis av studenter, og mange kjenner nok et snev av utsettelsesatferd. Når denne blir kronisk heter det prokrastinering, og kan gjøre eksamenlesing og oppgaveskriving unødig vanskelig.

Gjesteskribent Hilde Opoku:

Fra SMART teknologi til smartere medmennesker?

Med årets statsbudsjett innfører Ghana flere skattereformer som har til hensikt å forflytte skattebyrden fra de som har minst, stimulere til forretningsoppstart for unge entreprenører samt andre mekanismer vi er vant med fra den norske velferdsstaten.

Hva er en medforfatter?

Professor i medisinsk statistikk Stian Lydersen (NTNU) vil ikke ta ansvar for de artiklene han er medforfatter på. Det ansvaret er han pålagt i følge Vancouver-retningslinjene.