Pallen glapp for det norske landslaget i hacking

Det norske landslaget i cybersikkerhet endte på fjerdeplass under EM.
Fornøyde. Landslaget bruker fredag til restitusjon etter en hektisk konkurranse, og gleder seg til å komme hjem til Norge for å feire skikkelig.
(Foto: Hilmar Haraldsson)

Fornøyde. Landslaget bruker fredag til restitusjon etter en hektisk konkurranse, og gleder seg til å komme hjem til Norge for å feire skikkelig. Foto: Hilmar Haraldsson

- Vi tar med oss erfaringene herfra tilbake til våre utdanninger og videreutviklingen av disse, sier professor ved NTNU og landslagstrener Danilo Gligoroski ved institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi i en pressemelding.

Han har vært landslagstrener for det norske laget som de siste dagene har konkurrert i Cybersikkerhet i Malaga i Spania. Laget ble tatt ut under Norgesmesterskapet ved NTNU i Gjøvik, og ble nummer 4 av totalt 15 deltakere.

- Ekspertise, hengivenhet, anstendighet og lidenskap, samt god lagånd bygget i løpet av den siste tiden er grunnen til suksess for det norske laget. Deres prestasjoner er på full høyde med vinnerlaget, fortsetter Gligoroski.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

LES OGSÅ: Det norske landslaget i hacking på plass i EM

EM i cybersikkerhet er et initiativ fra EU-kommisjonen, og målet med arrangementet er å løfte cybersikkerhet som en tjeneste for samfunnet.

Landslagssjef, og seniorrådgiver ved instituttet for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi sier i pressemeldingen at de er godt fornøyd med innsatsen til laget.

- Dagen i dag bruker vi til restitusjon etter en hektisk konkurranse, og vi gleder oss til å komme hjem til Norge for å feire skikkelig, sier han.

Norgesmesterskapet som ble avholdt ved NTNU ble arrangert på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet. Det var NTNU Center for Cyber and Information Security (NTNU CCIS) som sto som arrangør.

LES OGSÅ: Arrangerer NM i hacking for å kapre de klokeste hodene

Resultatlisten:

1. Spania

2. Romania

3. Italia

4. Norge

5. Storbritannia

6. Kypros

7. Estland

8. Danmark

9. Tyskland

10. Sveits

11. Østerrike

12. Hellas

13. Tsjekkia

14. Irland

15. Liechtenstein

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

May-Britt Moser og Edvard Moser:

Kongen har utnevnt dem til Storkorset

Professor May-Britt Moser og professor Edvard I. Moser utnevnes til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Bovim til statsråden:

- Dette bygget må inn i revidert statsbudsjett

Statsråd for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, var på krasjkurs i NTNU. Rektor Gunnar Bovim benyttet anledningen til å be om penger til Elgesetergate 10.

Planprogram for campus på høring:

Fortsatt uenige om hvor mye som kan bygges i det grønne

Fortsatt uenighet om hvor mye NTNU kan bygge i parkene rundt universitetet og usikkerhet rundt flere tomter, gjør at NTNUs nye planprogram nå sendes ut på seks ukers offentlig høring.

Ytring:

Universitetene må være sentrale i ny kompetansereform

Jeg tror tiden inne for å diskutere et felles første år for alle studenter, i alle fall at en del av det første året brukes til generisk kunnskap, skriver Anne Husebekk i denne ytringen.