NTNU flinkest i klassen ifølge Riksrevisjonen

NTNU slipper unna all kritikk i Riksrevisjonens årlige revisjonsrapport.
Riksrevisor Per Kristian Foss mener sidegjøremålsregistrene er viktige for forskeres troverdighet, og oppfordrer flere til å ha slike registre.
(Foto: Tore Oksholen)

Riksrevisor Per Kristian Foss mener sidegjøremålsregistrene er viktige for forskeres troverdighet, og oppfordrer flere til å ha slike registre. Foto: Tore Oksholen

Da Riksrevisjonen presenterte sin rapport om den årlige revisjonen og kontrollen for budsjettåret 2016 fikk flere universiteter og høgskoler påpekt feil og mangler. Unntaket var NTNU som kom ut av rapporten helt uten kritikk, skriver Uniforum.

Blant annet peker Riksrevisjonen på feil og mangler i rammeverket for styring og rammeverk for styring og gjennomføring av innkjøp ved Universitetet i Tromsø og Universitetet i Agder. Ved Universitetet i Oslo avdekte Riksrevisjonen svakheter i oppfølgingen av eget regelverk.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Et annet tema som ble tatt opp under presentasjonen var registre over sidegjøremål. Kunnskapsdepartementet har tidligere konkludert med at det er utenfor arbeidsgiver sin styringsrett å pålegge registrering av sidegjøremål og biverv, men riksrevisor Per Kristian Foss mener like fullt det burde eksistert slike registre.

- Jeg vil anbefale at det blir full åpenhet rundt dette. Det vil være veldig rart om nettopp denne sektoren ikke er åpne om dette. Registreringen vil være ikke være en kontroll, men en mulighet til å vurdere bindinger, understreker Foss på spørsmål fra Uniforum.

- Åpenhet innenfor det akademiske miljøet er viktig, og med så mange forskningsrapporter som samfunnsforskere skriver er det viktig å vite hvem om står bak rapportene. Et slikt register vil kunne gi større troverdighet, sier riksrevisoren.

NTNU for sin del har allerede et slikt register.

LES OGSÅ: Mange ansatte registrerer ikke sidegjøremål

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kontaktkonferansen 2018:

Utvalg skal se på hvordan samfunnets behov for utdanning skal bli ivaretatt

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen opplyste tirsdag at han vil nedsette et utvalg som skal ta for seg dimensjoneringen av høyere utdanning.

NTNU i Gjøvik preget av drapssak

Politiet bekrefter at det var NTNU-student Janne Jemtland som ble funnet død i Glomma lørdag. Saken preger ansatte og studenter ved NTNU i Gjøvik.

Kontaktkonferansen:

Toppene i UH-sektoren møter Torbjørn Røe Isaksen

«Universitet og høgskoler inn i framtida« er tema når kunnskapsministeren i dag inviterer til sin årlige samling.

Gledestårer etter at AP snur om lærerkrav

– Det rimer dårlig med Aps tradisjoner om at folk som har vært i arbeid i mange år, plutselig ikke er gode nok, at erfaring ikke skal telle, sier stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg