Lovendring gjør det lettere for stipendiater å få jobb

(NTB): En lovendring åpner for å fastsette at doktorgradsutdanning ikke skal regnes som tjenestetid.

Dermed blir det lettere for stipendiater som har avlagt doktorgrad å få jobb ved universiteter og høyskoler.

I henhold til universitets- og høyskoleloven har det ikke vært mulig for stipendiater å få midlertidig ansettelse ved institusjonen de er tilknyttet.

Nå har Stortinget vedtatt en lovendring som åpner for at doktorgradsutdanning ikke skal regnes som tjenestetid etter tjenestemannsloven.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) påpeker at den gamle praksisen har gjort at universiteter og høyskoler ikke har kunnet ansette lovende kandidater med mindre de har kunnet tilby faste stillinger.

– For mange nyutdannede doktorer og tidligere stipendiater er det attraktivt å få et kort engasjement rett etter endt utdanning. Dagens regler har vært et hinder for det, sier Isaksen.

Stortinget har også vedtatt at Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) skal kunne føre mer målrettede tilsyn med utdanningsinstitusjonene. I tillegg skal det utvikles et digitalt system for utveksling av informasjon om vitnemål og karakterer, med mål om å styrke tilliten til at resultatene er korrekt gjengitt og dermed bruke mindre ressurser på dokumentkontroll.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Vil øke semesteravgiften med 140 kroner i året

Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim, Sit, vil øke semesteravgiften fra 510 til 580 kroner. Årsaken er økt satsing på blant annet studentfrivillighet.

Høytid for prokrastinering:

Sju råd til studenter som utsetter viktige gjøremål

Det er eksamenstid for hundretusenvis av studenter, og mange kjenner nok et snev av utsettelsesatferd. Når denne blir kronisk heter det prokrastinering, og kan gjøre eksamenlesing og oppgaveskriving unødig vanskelig.

Gjesteskribent Hilde Opoku:

Fra SMART teknologi til smartere medmennesker?

Med årets statsbudsjett innfører Ghana flere skattereformer som har til hensikt å forflytte skattebyrden fra de som har minst, stimulere til forretningsoppstart for unge entreprenører samt andre mekanismer vi er vant med fra den norske velferdsstaten.

Hva er en medforfatter?

Professor i medisinsk statistikk Stian Lydersen (NTNU) vil ikke ta ansvar for de artiklene han er medforfatter på. Det ansvaret er han pålagt i følge Vancouver-retningslinjene.