Lovendring gjør det lettere for stipendiater å få jobb

(NTB): En lovendring åpner for å fastsette at doktorgradsutdanning ikke skal regnes som tjenestetid.

Dermed blir det lettere for stipendiater som har avlagt doktorgrad å få jobb ved universiteter og høyskoler.

I henhold til universitets- og høyskoleloven har det ikke vært mulig for stipendiater å få midlertidig ansettelse ved institusjonen de er tilknyttet.

Nå har Stortinget vedtatt en lovendring som åpner for at doktorgradsutdanning ikke skal regnes som tjenestetid etter tjenestemannsloven.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) påpeker at den gamle praksisen har gjort at universiteter og høyskoler ikke har kunnet ansette lovende kandidater med mindre de har kunnet tilby faste stillinger.

– For mange nyutdannede doktorer og tidligere stipendiater er det attraktivt å få et kort engasjement rett etter endt utdanning. Dagens regler har vært et hinder for det, sier Isaksen.

Stortinget har også vedtatt at Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) skal kunne føre mer målrettede tilsyn med utdanningsinstitusjonene. I tillegg skal det utvikles et digitalt system for utveksling av informasjon om vitnemål og karakterer, med mål om å styrke tilliten til at resultatene er korrekt gjengitt og dermed bruke mindre ressurser på dokumentkontroll.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU samarbeider med Flyktninghjelpen:

Lager hub for entreprenører i Kenyas største flyktningleir

Entreprenører og arkitekter fra NTNU jobber sammen med Flyktninghjelpen for å lage et knutepunkt for entreprenørskap i Kenyas største flyktningleir.

Badekarpadlingen:

Øker beredskapen for å unngå nye ulykker

Politiet, brannvesenet og Røde Kors er på plass når studentene skal krysse Nidelva i selvbygde farkoster. - Nidelva er kjempefarlig, sier politibetjent.

LO støtter forbud mot nikab

Lovforslaget fra regjeringen sørger for åpenhet og kommunikasjon på arbeidsplassene, heter det i høringssvaret fra LO.

NTNU for flyktninger:

- NTNU kan gjøre mye mer for flyktningene

Sukhanwar Gulabuddin møtte åpne dører på NTNU, og nå har han fått jobb ved Litteraturhuset. Han mener NTNU kan gjøre enda mer for flyktninger.