Lovendring gjør det lettere for stipendiater å få jobb

(NTB): En lovendring åpner for å fastsette at doktorgradsutdanning ikke skal regnes som tjenestetid.

Dermed blir det lettere for stipendiater som har avlagt doktorgrad å få jobb ved universiteter og høyskoler.

I henhold til universitets- og høyskoleloven har det ikke vært mulig for stipendiater å få midlertidig ansettelse ved institusjonen de er tilknyttet.

Nå har Stortinget vedtatt en lovendring som åpner for at doktorgradsutdanning ikke skal regnes som tjenestetid etter tjenestemannsloven.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) påpeker at den gamle praksisen har gjort at universiteter og høyskoler ikke har kunnet ansette lovende kandidater med mindre de har kunnet tilby faste stillinger.

– For mange nyutdannede doktorer og tidligere stipendiater er det attraktivt å få et kort engasjement rett etter endt utdanning. Dagens regler har vært et hinder for det, sier Isaksen.

Stortinget har også vedtatt at Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) skal kunne føre mer målrettede tilsyn med utdanningsinstitusjonene. I tillegg skal det utvikles et digitalt system for utveksling av informasjon om vitnemål og karakterer, med mål om å styrke tilliten til at resultatene er korrekt gjengitt og dermed bruke mindre ressurser på dokumentkontroll.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Øystein R. Skjælaaen tok doktorgrad på pub:

Han leverte i barnehagen og gikk direkte på puben

Øystein Rudningen Skjælaaen tror han har norgesrekord i antall timer tilbrakt på pub under doktorgradsarbeidet. Den ferske sosiologiavhandlingen utforsker fellesskapet som oppstår blant dem som bestiller dagens første halvliter i grålysningen.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

Unge forskerhelter hedres med ny pris:

Vil bruke pengene på å la andre unge lovende forske

Terje Lohndal, Øivind Wilhelmsen og Kyrre Eeg Emblem trekkes fram som forskerhelter av Forskningsrådet.