Tove Bull advarer mot at UiT legger ned humanistiske fag

- Universitetet i Tromsø er iferd med å utvikle seg bort fra å være et universitet og mer over til det jeg vil kalle en yrkeshøgskole, sier professor Tove Bull.
- Vi er redde og urolige, sier Tove Bull, professor i nordisk ved Universitetet i Tromsø. (Foto: Privat)

- Vi er redde og urolige, sier Tove Bull, professor i nordisk ved Universitetet i Tromsø. Foto: Privat

Det er Klassekampen som  torsdag intervjuer professoren i nordisk om at ledelsen ved universitetet ønsker å kutte åtte studieprogram innenfor humaniora. Til sammen foreslår den å legge ned 15 studieprogram.

Studieprogrammene fransk, tysk og litteraturvitenskap er nedleggingstruet. Det er også bachelorprogrammene arkeologi, filosofi og russlandsstudier. Årsak: De har enten for få studenter eller for høyt frafall - eller begge deler.

- Vi er redde og urolige. Dette forslaget vil kunne komme til å forandre UiT til det ugjenkjennelige. Tradisjoner brytes ned, sier Tove Bull til Klassekampen.

Videre sier Bull til avisa:

- Dette er en politisk debatt som må tas, men det er ingen som tar den. Vil vi virkelig kvitte oss med de intellektuelle grunnstudiene ved et universitet?

LES OGSÅ: UiT-utvalg foreslår å legge ned 15 studieprogram

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNUs ledersamling:

Gir råd om hvordan strategien får effekt

NTNUs nye strategi blir presentert på ledersamlingen på Oppdal. Sosiologiprofessor Per Morten Schiefloe er hyret inn for å snakke om hvordan sørger for at strategien blir noe annet enn en ren papirøvelse.

Arbeidsmiljøundersøkelsen 2017:

- Overraskende små forskjeller når vi sammenligner med 2014

Oppdal: Oppslutningen om arbeidsmiljøundersøkelsen er lavere enn den i 2014.

Når staben med forskere er mer likestilt blir forskningen bedre

Ny studie av medisinsk forskning viser at mangfold i forskergrupper gir bedre og mer konkret kunnskap.

Annenhver student frykter arbeidsledighet

Selv om arbeidsledigheten i Norge er på 4 prosent, frykter hele 50 prosent av norske studenter å stå uten jobb etter fullførte studier.