Statsbygg vil ha åpent landskap for 5000 ansatte

De ansatte vil heller ha egne kontorer når de om ti år skal flytte inn i det nye Regjeringskvartalet.
Åpent landskap i det nye Teknologibygget på Kalvskinnet. Her har de ansatte faste plasser. Statsbygg foreslår

Åpent landskap i det nye Teknologibygget på Kalvskinnet. Her har de ansatte faste plasser. Statsbygg foreslår "clean desk" for det nye Regjeringskvartalet. Da må ansatte sette seg der det er ledig. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Det er ikke bare NTNU-ansatte i Teknologibygget som må sitte i åpent kontorlandskap. Aftenposten skriver i dag at hvis Statsbygg får det som de vil, blir det åpent landskap i det nye Regjeringsbygget også.

LES OGSÅ: NTNU-ansatte må sitte i åpent kontorlandskap

LES OGSÅ: Bengt jobber heller hjemmefra

Om ti år skal 5000 ansatte flytte inn i de nye lokalene. Onsdag går høringsfristen ut for å mene noe om Statsbyggs forslag til nytt rom- og funksjonsprogram.

Statsbygg ønsker at de ansatte skal sitte på aktivitetsbaserte arbeidsplasser og "clean desk" - altså at ingen av de ansatte får egne plasser.

Fagforeningene reagerer kraftig og mener dette vil føre til økt sykefravær og lavere arbeidstempo på jobb.

Aftenposten skriver at rom- og funksjonsprogrammet er basert på et bruttoareal per ansatt på 23 kvadratmeter og et arbeidsplassrelatert areal på 13 kvadratmeter.

- Det er derfor ikke mulig å få til cellekontorer til alle innenfor denne arealrammen, sier prosjektdirektør Knut Jørgensen i Statsbygg til avisa.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kontaktkonferansen 2018:

Utvalg skal se på hvordan samfunnets behov for utdanning skal bli ivaretatt

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen opplyste tirsdag at han vil nedsette et utvalg som skal ta for seg dimensjoneringen av høyere utdanning.

NTNU i Gjøvik preget av drapssak

Politiet bekrefter at det var NTNU-student Janne Jemtland som ble funnet død i Glomma lørdag. Saken preger ansatte og studenter ved NTNU i Gjøvik.

Kontaktkonferansen:

Toppene i UH-sektoren møter Torbjørn Røe Isaksen

«Universitet og høgskoler inn i framtida« er tema når kunnskapsministeren i dag inviterer til sin årlige samling.

Gledestårer etter at AP snur om lærerkrav

– Det rimer dårlig med Aps tradisjoner om at folk som har vært i arbeid i mange år, plutselig ikke er gode nok, at erfaring ikke skal telle, sier stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg