Ny lov skal gjøre det lettere å få fast jobb i akademia

Universiteter og høyskoler er verstinger når det gjelder bruk av midlertidige ansettelser.
– Det vi gjør er egentlig å tilpasse oss bruken av midlertidig ansatte til privat sektor, sier kommunal- og moderningseringsminister Jan Tore Sanner (H) om lovforslaget.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

– Det vi gjør er egentlig å tilpasse oss bruken av midlertidig ansatte til privat sektor, sier kommunal- og moderningseringsminister Jan Tore Sanner (H) om lovforslaget. Foto: KRISTOFFER FURBERG

– Vi strammer inn på bruken av midlertidige ansettelser i staten.

Det sa kommunal- og moderningseringsminister Jan Tore Sanner (H) da han og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mandag presenterte hovedpunkter fra forslaget om en ny lov om statens ansatte, skriver Forskerforum.

Den nye loven skal erstatte tjenestemannsloven.

Lovforslaget skal sørge for at midlertidig ansatte får fast stilling etter tre år. Dagens ordning er at man skal få fast stilling etter fire år. I tillegg skal forslaget sørge for at vikarer i vitenskapelige stillinger ikke lengre har dårligere stillingsvern enn andre vikarer.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Midlertidige ansettelser skal begrenses til tilfeller der arbeidet er av midlertidig karakter som i vikariater, utdanningsstillinger som stipendiater og post.doc-stillinger, og for ansettelse inntil seks måneder ved uforutsette behov, ifølge det nye lovforslaget, skriver Dagbladet.

– Det vi gjør er egentlig å tilpasse oss bruken av midlertidig ansatte til privat sektor. Det er en ganske kraftig innstramming. Vi ønsker også å skap et konkurransefortrinn ved å skape en statlig sektor som rekrutterer, utvikler og beholder dyktige medarbeidere. Da er det viktig å redusere bruken av midlertidig ansatte, sa Sanner under presentasjonen, ifølge Forskerforum.

Det endelige forslaget til loven, som skal kalles «Ansatt i staten», skal legges frem 5. april.

- Universitet- og høyskolesektoren har lenge vært en versting i bruken av midlertidige stillinger. Med denne lovendringen forventer vi at institusjonene rydder opp. Slik det ser ut, vil fast tilsettelse være hovedregelen. Det er i så fall et veldig viktig gjennomslag for Forskerforbundet. Vi er veldig fornøyd med at dette har ført fram og at lovverket i offentlig sektor harmoniseres opp mot arbeidsmiljøloven, sier leder Petter Aaslestad i Forskerforbundet til Dagbladet.

Relaterte artikler

Mener NTNU diskriminerer:

Taper forskningstid etter sykdom og fødselsperm

Catalina Hagen mener diskriminerende regektolkning rammer stipendiater med småbarn.

Styremedlemmer sa seg lei av vage vedtak om de midlertidig ansatte

- Vedtakene som angår midlertidig ansatte er vage og uangripelige, sa styremedlem Guro Busterud da NTNUs styre torsdag diskuterte status for 2016.

Fakultetene har helt ulike ordninger:

Midlertidig ansatte med barn får ulik behandling

Er du midlertidig ansatt ved NTNU og gravid eller har småbarn, bør du helst være tilsatt ved Det humanistiske fakultet. Der er smidigheten størst, mener Lina Ingeborgrud og Guro Busterud.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

VG: Iselin Nybø kan bli ny kunnskapsminister

Nybø var nestleder i Stortingets utdanningskomite fram til valget i fjor.

Jenteprosjektet Ada:

9 av 10 søkte seg til NTNU

Hele 89 prosent av dem som gikk i 3.-klasse på videregående skole da de deltok på Teknologicampen i 2015 søkte seg til NTNU. Nå skal Teknologicampen og Jentedagen slås sammen til Teknologiuka.

Sturla Søpstad fikk en idé. Det førte til bonus

For første gang skal NTNU gi de administrativt ansatte bonus. Hovedtillitsvalgt Sturla Søpstad i NTL har lenge jobbet for at dette skulle bli noe av.

Kunst på campus

Landets største fagmiljø for skapende disipliner og kunstfag trenger lokaler, skriver Jørgen Langdalen, leder for Institutt for musikk.