Lohndal er med i utvalg som skal se på situasjonen for norsk språk

Professor Terje Lohndal fra NTNU er med i et utvalg som skal vurdere om norsk språkpolitikk er up to date.
Terje Lohndal er professor i engelsk språkvitenskap ved NTNU.
(Foto: Tore Oksholen)

Terje Lohndal er professor i engelsk språkvitenskap ved NTNU. Foto: Tore Oksholen

Det er Språkrådets direktør Åse Wetås som har oppnevnt et ekspertutvalg for framtidas oppfølging av den norske språkpolitikken.

På rådets hjemmeside skriver de at utvalget skal identifisere de viktigste innsatsområdene for å sikre at norsk språk er i bruk på alle samfunnsområder i framtida.

I tillegg skal utvalget gi innspill på hva som må til for å sikre tilgang til og bruk av de nasjonale minoritetsspråkene kvensk, romani og romanes og norsk tegnspråk.

Medlemmene i utvalget er:

- Unn Røyneland (UiO) (leder)

- Terje Lohndal (NTNU)

- Eirik Newth (frilanser)

- Wegard Harsvik (LO)

- Hilde Sollid (UiT)

- Hilde Sandvik (Broen xyz)

- Shahzad Rana (Microsoft)

LES OGSÅ: Lohndal er tidenes yngste vinner

LES OGSÅ: Forskerkometen hedres

Rapport i august neste år

Det er ti år siden stortingsmeldingen om norsk språkpolitikk ble behandlet i Stortinget, utvalget skal derfor se nærmere på hvordan situasjonen er i dag. Språkrådet skisserer følgende problemstillinger:

«Har det skjedd endringer i samfunnet vårt i disse ti årene som fører til at språkpolitikken bør oppdateres og justeres? Og hvordan ser situasjonen ut for norsk språk i de neste ti årene – og kanskje enda lenger fram?»

Utvalget skal gi en presentasjon av sentrale satsingsområder for en framtidig norsk språkpolitikk på Språkdagen, som arrangeres 15. mars 2018. Utvalget skal levere en ferdig rapport innen 15. august 2018. 

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Øystein R. Skjælaaen tok doktorgrad på pub:

Han leverte i barnehagen og gikk direkte på puben

Øystein Rudningen Skjælaaen tror han har norgesrekord i antall timer tilbrakt på pub under doktorgradsarbeidet. Den ferske sosiologiavhandlingen utforsker fellesskapet som oppstår blant dem som bestiller dagens første halvliter i grålysningen.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

Unge forskerhelter hedres med ny pris:

Vil bruke pengene på å la andre unge lovende forske

Terje Lohndal, Øivind Wilhelmsen og Kyrre Eeg Emblem trekkes fram som forskerhelter av Forskningsrådet.