Trondheim kommune vil ikke støtte lovforslag om bruk av nikab og burka

Formannskapet vedtok tirsdag at de ikke vil støtte forslaget om nasjonalt forbud mot plagg som helt eller delvis dekker ansiktet i barnehager, skoler, universiteter og høgskoler.

Formannskapet fattet på vegne av Trondheim kommune tirsdag følgende vedtak i spørsmålet om et forbud mot ansiktsdekkende plagg, et forbud som er ute på høring i disse dager:

1. Formannskapet er enig i at plagg som helt eller delvis dekker ansiktet kan være til hinder for god samhandling og kommunikasjon, og mener dette i dag kan håndteres innenfor gjeldende rett, gjennom ordensreglement og arbeidsgivers styringsrett.

2. Formannskapet støtter ikke forslaget om nasjonalt forbud mot plagg som helt eller delvis dekker ansiktet i barnehager, skoler, universiteter og høgskoler og ordningene etter introduksjonsloven.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Tre stemte imot

Siste setning i første ledd av vedtaket var et tilleggsforslag fra Geir Waage, foreslått på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk venstreparti, Miljøpartiet de grønne og Kristelig folkeparti.

Forslaget ble vedtatt med åtte av elleve stemmer.

På forhånd hadde Ingrid Skjøtskift fra Høyre kommet med et alternativt forslag som støttet et nasjonalt forbud, og som ikke hadde med tilleggssetningen fra Waage. Dette forslaget stemte Høyres to representanter, samt representanten fra Frp, for.

Følger NTNUs linje

Med det følger formannskapet, og med det Trondheim kommune, samme linje som Studenttinget, NTNU, Universitets- og høgskolerådet og Norsk studentorganisasjon som tidligere har vedtatt at de ikke vil støtte forslaget. Nord universitet har derimot støttet regjeringens lovforslag.

Forslaget har bakgrunn i at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i fjor startet arbeidet med å forby heldekkende ansiktsplagg på norske skoler, høyskoler og universitet.

Frist for å komme med høringsinnspill i saken var opprinnelig 20. september.

LES OGSÅ: Nord universitet støtter niqabforbud

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Øystein R. Skjælaaen tok doktorgrad på pub:

Han leverte i barnehagen og gikk direkte på puben

Øystein Rudningen Skjælaaen tror han har norgesrekord i antall timer tilbrakt på pub under doktorgradsarbeidet. Den ferske sosiologiavhandlingen utforsker fellesskapet som oppstår blant dem som bestiller dagens første halvliter i grålysningen.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

Unge forskerhelter hedres med ny pris:

Vil bruke pengene på å la andre unge lovende forske

Terje Lohndal, Øivind Wilhelmsen og Kyrre Eeg Emblem trekkes fram som forskerhelter av Forskningsrådet.