Trondheim kommune vil ikke støtte lovforslag om bruk av nikab og burka

Formannskapet vedtok tirsdag at de ikke vil støtte forslaget om nasjonalt forbud mot plagg som helt eller delvis dekker ansiktet i barnehager, skoler, universiteter og høgskoler.

Formannskapet fattet på vegne av Trondheim kommune tirsdag følgende vedtak i spørsmålet om et forbud mot ansiktsdekkende plagg, et forbud som er ute på høring i disse dager:

1. Formannskapet er enig i at plagg som helt eller delvis dekker ansiktet kan være til hinder for god samhandling og kommunikasjon, og mener dette i dag kan håndteres innenfor gjeldende rett, gjennom ordensreglement og arbeidsgivers styringsrett.

2. Formannskapet støtter ikke forslaget om nasjonalt forbud mot plagg som helt eller delvis dekker ansiktet i barnehager, skoler, universiteter og høgskoler og ordningene etter introduksjonsloven.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Tre stemte imot

Siste setning i første ledd av vedtaket var et tilleggsforslag fra Geir Waage, foreslått på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk venstreparti, Miljøpartiet de grønne og Kristelig folkeparti.

Forslaget ble vedtatt med åtte av elleve stemmer.

På forhånd hadde Ingrid Skjøtskift fra Høyre kommet med et alternativt forslag som støttet et nasjonalt forbud, og som ikke hadde med tilleggssetningen fra Waage. Dette forslaget stemte Høyres to representanter, samt representanten fra Frp, for.

Følger NTNUs linje

Med det følger formannskapet, og med det Trondheim kommune, samme linje som Studenttinget, NTNU, Universitets- og høgskolerådet og Norsk studentorganisasjon som tidligere har vedtatt at de ikke vil støtte forslaget. Nord universitet har derimot støttet regjeringens lovforslag.

Forslaget har bakgrunn i at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i fjor startet arbeidet med å forby heldekkende ansiktsplagg på norske skoler, høyskoler og universitet.

Frist for å komme med høringsinnspill i saken var opprinnelig 20. september.

LES OGSÅ: Nord universitet støtter niqabforbud

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slik forsøker de å stanse bygging i Høyskoleparken

- Vi vil gi trærne i Høyskoleparken en stemme, sier Elisabeth Østgaard i Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken.

Ytring

Norwegian svarer: "Grunnløse påstander"

- Grove påstander uten rot i virkeligheten, svarer Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen på kritikken om at selskapet ikke respekterer grunnprinsipper i norsk arbeidsliv.

Hjelseth vil ikke fly med Norwegian:

«En rammeavtale med Norwegian undergraver norsk arbeidsliv»

Arve Hjelseth får støtte i UAs kommentarfelt for sin personlige boikott av Norwegian, som NTNU har inngått rammeavtale med. Kritikken av Berg-Hansen møter delte reaksjoner.

Ytring:

Berg-Hansen svarer på kritikken

- Den enkelte kan oppleve at friheten begrenses, men man må huske at virksomheten oppnår store besparelser kan brukes til kjernevirksomheten, skriver administrernde direktør Per Arne Villadsen i Berg-Hansen.