Trondheim kommune vil ikke støtte lovforslag om bruk av nikab og burka

Formannskapet vedtok tirsdag at de ikke vil støtte forslaget om nasjonalt forbud mot plagg som helt eller delvis dekker ansiktet i barnehager, skoler, universiteter og høgskoler.

Formannskapet fattet på vegne av Trondheim kommune tirsdag følgende vedtak i spørsmålet om et forbud mot ansiktsdekkende plagg, et forbud som er ute på høring i disse dager:

1. Formannskapet er enig i at plagg som helt eller delvis dekker ansiktet kan være til hinder for god samhandling og kommunikasjon, og mener dette i dag kan håndteres innenfor gjeldende rett, gjennom ordensreglement og arbeidsgivers styringsrett.

2. Formannskapet støtter ikke forslaget om nasjonalt forbud mot plagg som helt eller delvis dekker ansiktet i barnehager, skoler, universiteter og høgskoler og ordningene etter introduksjonsloven.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Tre stemte imot

Siste setning i første ledd av vedtaket var et tilleggsforslag fra Geir Waage, foreslått på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk venstreparti, Miljøpartiet de grønne og Kristelig folkeparti.

Forslaget ble vedtatt med åtte av elleve stemmer.

På forhånd hadde Ingrid Skjøtskift fra Høyre kommet med et alternativt forslag som støttet et nasjonalt forbud, og som ikke hadde med tilleggssetningen fra Waage. Dette forslaget stemte Høyres to representanter, samt representanten fra Frp, for.

Følger NTNUs linje

Med det følger formannskapet, og med det Trondheim kommune, samme linje som Studenttinget, NTNU, Universitets- og høgskolerådet og Norsk studentorganisasjon som tidligere har vedtatt at de ikke vil støtte forslaget. Nord universitet har derimot støttet regjeringens lovforslag.

Forslaget har bakgrunn i at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i fjor startet arbeidet med å forby heldekkende ansiktsplagg på norske skoler, høyskoler og universitet.

Frist for å komme med høringsinnspill i saken var opprinnelig 20. september.

LES OGSÅ: Nord universitet støtter niqabforbud

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tapte søksmålet mot NTNU

Hilde Skeie saksøkte NTNU etter å ha blitt tvunget ut av lederjobben ved Internasjonal seksjon. NTNU ble frifunnet av Sør-Trøndelag tingrett.

Sprik i sensur og karakterer:

Tøffe krav til opptak kan gi tøffere sensur

Når sensorer ved NTNU Handelshøyskolen setter karakterer på egne studenter synes de å være strengere enn kolleger ved andre læresteder. En forklaring kan være høye opptakskrav.

Én NTNU-forsker blant de fjorten nye i akademi for yngre forskere

Akademiet for yngre forskere har plukket ut 14 nye medlemmer. Guro Busterud fra NTNU er en av dem.

Erfaringer etter en måneds kamp mellom de ulike bærekraftsmålene

NTNU er interessert, her er det forståelse for at Afrika er det neste viktige kontinentet, skriver er vår gjestekommentator, som har permisjon fra varaordførerjobben i Trondheim for å jobbe med bærekraft for regjeringen i Ghana.