Svar til Velferdstinget om innføring av nye takster på nattbuss for studenter

Fylkesordfører Tore O. Sandvik svarer på kritikken fra Velferdstinget om at han trenerer innføring av billigere nattbuss for studenter.

Fylkestinget vedtok allerede i juni følgende:

«1. Nattbuss inkluderes i periode- og semesterkort for ungdom og studenter, forutsatt at kostnadene ved dette deles likt mellom fylkeskommunen og Miljøpakken/Trondheim kommune, jfr vedtaket i Bystyret, Trondheim kommune.

2. I forbindelse med takstprosjektet bes Fylkesrådmannen gå i dialog med AtB og Samskipnaden for å etablere et eget semesterkort for studenter, med mulighet for betaling i flere omganger, samt vurdere muligheten sammen med Samskipnaden for å etablere en bredere salgskanal for semesterkort for studenter ved registrering.»

Bystyret vedtok nylig at de vil være med på dette spleiselaget gjennom Miljøpakken. Det trengs derfor ikke nye vedtak i saken fra Fylkestinget eller Arbeidsutvalget for Trøndelag i saken. 

Videre har Fylkesrådmannen fått avklart at det ikke var interesse for punkt 2, slik at det nå kun gjenstår endelig avklaring med Trondheim kommune i Miljøpakken for å innføre punkt 1 i vedtaket. Dette må ansees som kun en formalitet etter vedtaket i bystyret.

LES OGSÅ: Velferdstinget kritiserer Sandvik og AP for trenering

LES OGSÅ: Bystyret vedtok gratis nattbuss for enkelte studenter

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Øystein R. Skjælaaen tok doktorgrad på pub:

Han leverte i barnehagen og gikk direkte på puben

Øystein Rudningen Skjælaaen tror han har norgesrekord i antall timer tilbrakt på pub under doktorgradsarbeidet. Den ferske sosiologiavhandlingen utforsker fellesskapet som oppstår blant dem som bestiller dagens første halvliter i grålysningen.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

Unge forskerhelter hedres med ny pris:

Vil bruke pengene på å la andre unge lovende forske

Terje Lohndal, Øivind Wilhelmsen og Kyrre Eeg Emblem trekkes fram som forskerhelter av Forskningsrådet.