Svar til Velferdstinget om innføring av nye takster på nattbuss for studenter

Fylkesordfører Tore O. Sandvik svarer på kritikken fra Velferdstinget om at han trenerer innføring av billigere nattbuss for studenter.

Fylkestinget vedtok allerede i juni følgende:

«1. Nattbuss inkluderes i periode- og semesterkort for ungdom og studenter, forutsatt at kostnadene ved dette deles likt mellom fylkeskommunen og Miljøpakken/Trondheim kommune, jfr vedtaket i Bystyret, Trondheim kommune.

2. I forbindelse med takstprosjektet bes Fylkesrådmannen gå i dialog med AtB og Samskipnaden for å etablere et eget semesterkort for studenter, med mulighet for betaling i flere omganger, samt vurdere muligheten sammen med Samskipnaden for å etablere en bredere salgskanal for semesterkort for studenter ved registrering.»

Bystyret vedtok nylig at de vil være med på dette spleiselaget gjennom Miljøpakken. Det trengs derfor ikke nye vedtak i saken fra Fylkestinget eller Arbeidsutvalget for Trøndelag i saken. 

Videre har Fylkesrådmannen fått avklart at det ikke var interesse for punkt 2, slik at det nå kun gjenstår endelig avklaring med Trondheim kommune i Miljøpakken for å innføre punkt 1 i vedtaket. Dette må ansees som kun en formalitet etter vedtaket i bystyret.

LES OGSÅ: Velferdstinget kritiserer Sandvik og AP for trenering

LES OGSÅ: Bystyret vedtok gratis nattbuss for enkelte studenter

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tapte søksmålet mot NTNU

Hilde Skeie saksøkte NTNU etter å ha blitt tvunget ut av lederjobben ved Internasjonal seksjon. NTNU ble frifunnet av Sør-Trøndelag tingrett.

Sprik i sensur og karakterer:

Tøffe krav til opptak kan gi tøffere sensur

Når sensorer ved NTNU Handelshøyskolen setter karakterer på egne studenter synes de å være strengere enn kolleger ved andre læresteder. En forklaring kan være høye opptakskrav.

Én NTNU-forsker blant de fjorten nye i akademi for yngre forskere

Akademiet for yngre forskere har plukket ut 14 nye medlemmer. Guro Busterud fra NTNU er en av dem.

Erfaringer etter en måneds kamp mellom de ulike bærekraftsmålene

NTNU er interessert, her er det forståelse for at Afrika er det neste viktige kontinentet, skriver er vår gjestekommentator, som har permisjon fra varaordførerjobben i Trondheim for å jobbe med bærekraft for regjeringen i Ghana.