Svar til Velferdstinget om innføring av nye takster på nattbuss for studenter

Fylkesordfører Tore O. Sandvik svarer på kritikken fra Velferdstinget om at han trenerer innføring av billigere nattbuss for studenter.

Fylkestinget vedtok allerede i juni følgende:

«1. Nattbuss inkluderes i periode- og semesterkort for ungdom og studenter, forutsatt at kostnadene ved dette deles likt mellom fylkeskommunen og Miljøpakken/Trondheim kommune, jfr vedtaket i Bystyret, Trondheim kommune.

2. I forbindelse med takstprosjektet bes Fylkesrådmannen gå i dialog med AtB og Samskipnaden for å etablere et eget semesterkort for studenter, med mulighet for betaling i flere omganger, samt vurdere muligheten sammen med Samskipnaden for å etablere en bredere salgskanal for semesterkort for studenter ved registrering.»

Bystyret vedtok nylig at de vil være med på dette spleiselaget gjennom Miljøpakken. Det trengs derfor ikke nye vedtak i saken fra Fylkestinget eller Arbeidsutvalget for Trøndelag i saken. 

Videre har Fylkesrådmannen fått avklart at det ikke var interesse for punkt 2, slik at det nå kun gjenstår endelig avklaring med Trondheim kommune i Miljøpakken for å innføre punkt 1 i vedtaket. Dette må ansees som kun en formalitet etter vedtaket i bystyret.

LES OGSÅ: Velferdstinget kritiserer Sandvik og AP for trenering

LES OGSÅ: Bystyret vedtok gratis nattbuss for enkelte studenter

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slik forsøker de å stanse bygging i Høyskoleparken

- Vi vil gi trærne i Høyskoleparken en stemme, sier Elisabeth Østgaard i Folkeaksjonen Bevar Høyskoleparken.

Ytring

Norwegian svarer: "Grunnløse påstander"

- Grove påstander uten rot i virkeligheten, svarer Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen på kritikken om at selskapet ikke respekterer grunnprinsipper i norsk arbeidsliv.

Hjelseth vil ikke fly med Norwegian:

«En rammeavtale med Norwegian undergraver norsk arbeidsliv»

Arve Hjelseth får støtte i UAs kommentarfelt for sin personlige boikott av Norwegian, som NTNU har inngått rammeavtale med. Kritikken av Berg-Hansen møter delte reaksjoner.

Ytring:

Berg-Hansen svarer på kritikken

- Den enkelte kan oppleve at friheten begrenses, men man må huske at virksomheten oppnår store besparelser kan brukes til kjernevirksomheten, skriver administrernde direktør Per Arne Villadsen i Berg-Hansen.