«Feminisme» kåret til årets ord i USA

Ordet «feminisme» er kåret til årets ord i USA. Ordet fikk ekstra oppmerksomhet da Trumps rådgiver Kellyanne Conway sa at hun ikke anser seg selv som feminist.
Ikke feminist. Kellyanne Conway.
(Foto: Evan Vucci, AP)

Ikke feminist. Kellyanne Conway. Foto: Evan Vucci, AP

USAs største ordbok, Merriam-Webster, har kåret «feminisme» til årets ord i USA. Begrunnelsen for valget er at de opplevde en økning på 70 prosent på søk på ordet «feminisme» på nett sammenlignet med 2016.

Søkene økte etter arrangementet Women's March 21. januar, dagen etter at Donald Trump ble innsatt som president, opplyser selskapet bak ordbøkene.

I ordbøkene er feminisme definert som «teorien om politisk, økonomisk og sosial likestilling mellom kjønnene» og «organisert virksomhet for kvinners rettigheter og interesser».

Merriam-Webster så også en oppgang etter at Trumps rådgiver Kellyanne Conway i februar sa at hun ikke anser seg selv som feminist.

Ordet ble også et populært søk etter premieren på TV-serien «The Handmaid's Tale», der kvinner holdes som «avlsdyr», og «Wonder Woman».

Da emneknaggen #metoo ble en snakkis i forbindelse med overgrepsanklagene mot Hollywood-produsenten Harvey Weinstein, ble også ordet «feminisme» det.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Stakk med Robert Millar-prisen:

Uka ble best på markedsføring

Uka har kapret Robert Millar-prisen for 4. gang, og er igjen best på markedsføring i Trøndelag.

Gjesteskribentene:

Tappet for energi

Jeg er 36 år, men i møtet med alle de store sakene som pågår i forsknings- og universitetspolitikken for tida føler jeg meg eldgammel.

- Campus blir mye større enn 92 000 kvm

- Man må ha i mente at den nye campusen NTNU skal bygge blir vesentlig større enn de 92 000 kvadratmeterne Regjeringen har bevilget penger til, minnet campusgeneral Merete Kvidal om under torsdagens folkemøte med tittel «Kampen om campus».