«Feminisme» kåret til årets ord i USA

Ordet «feminisme» er kåret til årets ord i USA. Ordet fikk ekstra oppmerksomhet da Trumps rådgiver Kellyanne Conway sa at hun ikke anser seg selv som feminist.
Ikke feminist. Kellyanne Conway.
(Foto: Evan Vucci, AP)

Ikke feminist. Kellyanne Conway. Foto: Evan Vucci, AP

USAs største ordbok, Merriam-Webster, har kåret «feminisme» til årets ord i USA. Begrunnelsen for valget er at de opplevde en økning på 70 prosent på søk på ordet «feminisme» på nett sammenlignet med 2016.

Søkene økte etter arrangementet Women's March 21. januar, dagen etter at Donald Trump ble innsatt som president, opplyser selskapet bak ordbøkene.

I ordbøkene er feminisme definert som «teorien om politisk, økonomisk og sosial likestilling mellom kjønnene» og «organisert virksomhet for kvinners rettigheter og interesser».

Merriam-Webster så også en oppgang etter at Trumps rådgiver Kellyanne Conway i februar sa at hun ikke anser seg selv som feminist.

Ordet ble også et populært søk etter premieren på TV-serien «The Handmaid's Tale», der kvinner holdes som «avlsdyr», og «Wonder Woman».

Da emneknaggen #metoo ble en snakkis i forbindelse med overgrepsanklagene mot Hollywood-produsenten Harvey Weinstein, ble også ordet «feminisme» det.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Jenteprosjektet Ada:

9 av 10 søkte seg til NTNU

Hele 89 prosent av dem som gikk i 3.-klasse på videregående skole da de deltok på Teknologicampen i 2015 søkte seg til NTNU. Nå skal Teknologicampen og Jentedagen slås sammen til Teknologiuka.

Sturla Søpstad fikk en idé. Det førte til bonus

For første gang skal NTNU gi de administrativt ansatte bonus. Hovedtillitsvalgt Sturla Søpstad i NTL har lenge jobbet for at dette skulle bli noe av.

Kunst på campus

Landets største fagmiljø for skapende disipliner og kunstfag trenger lokaler, skriver Jørgen Langdalen, leder for Institutt for musikk.

Frykt for at selvkjørende biler kan brukes som våpen

Sjefen for den kinesiske teknologigiganten Baidu advarer om at selvkjørende biler kan gjøres om til dødelige våpen.