Grande kan bli ny kunnskapsminister

I dag starter forhandlingene om Venstres eventuelle plass i regjeringen. Jobben som kunskapsminister er det som frister Trine Skei Grande mest.
Må Torbjørn Røe Isaksen vike plass for Trine Skei Grande? Partilederen har selv gitt uttrykk for at hun godt kan tenke seg å bli kunnskapsminister. (Foto: Sølvi W. Normannsen)

Må Torbjørn Røe Isaksen vike plass for Trine Skei Grande? Partilederen har selv gitt uttrykk for at hun godt kan tenke seg å bli kunnskapsminister. Foto: Sølvi W. Normannsen

Regjeringsforhandlingene vil pågå de neste to ukene. Ifølge Aftenposten er fredag 19. januar nevnt som en mulig dato for endringer i regjeringen. Kommer Venstre og regjeringen til enighet, kan førstnevnte få tre eller fire statsråder.

Flere kilder i Venstre som Aftenposten har snakket med, tror at Trine Skei Grande blir kunnskapsminister i en eventuell ny borgerlig regjering. Selv har partilederen vært klinkende klar på hvilken statsrådpost hun ønsker seg:

– Venstre må ha som ambisjon å ta tilbake nøkkelen til Kunnskapsdepartementet. Norge trenger et Venstre med hånden på rattet i skolepolitikken – det er altfor lenge siden sist vi var der, sa hun da hun talte til Venstres landsmøte i fjor.

Aftenposten viser også til en annen uttalelse hun kom med i valgkampen: «Når jeg får lov til å bli kunnskapsminister», vil det bli én ekstra IT-time i uken i grunnskolen.»

Hvis Torbjørn Røe Isaksen likevel fortsetter som kunnskapsminister, kan det hende at Trine Skei Grande blir kulturminister i stedet. Noen av kildene i Venstre som Aftenposten har intervjuet, håper at det skjer.

– Dette er et område Venstre kan markere seg på, og som vil gi en positiv virkning for hele regjeringen, sier en kilde til avisa.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Arbeidsmiljøundersøkelsen 2017:

- Overraskende små forskjeller når vi sammenligner med 2014

Oppdal: Oppslutningen om arbeidsmiljøundersøkelsen er lavere enn den i 2014.

Når staben med forskere er mer likestilt blir forskningen bedre

Ny studie av medisinsk forskning viser at mangfold i forskergrupper gir bedre og mer konkret kunnskap.

Annenhver student frykter arbeidsledighet

Selv om arbeidsledigheten i Norge er på 4 prosent, frykter hele 50 prosent av norske studenter å stå uten jobb etter fullførte studier.

Sosiolog mener akademia er på ville veier

Sosiolog Svein Hammer mener antall publikasjoner er det eneste kriteriet for å kvalifisere seg til fast ansettelse i universitetssektoren: - Vi ser en arroganse i akademia.