Grande kan bli ny kunnskapsminister

I dag starter forhandlingene om Venstres eventuelle plass i regjeringen. Jobben som kunskapsminister er det som frister Trine Skei Grande mest.
Må Torbjørn Røe Isaksen vike plass for Trine Skei Grande? Partilederen har selv gitt uttrykk for at hun godt kan tenke seg å bli kunnskapsminister. (Foto: Sølvi W. Normannsen)

Må Torbjørn Røe Isaksen vike plass for Trine Skei Grande? Partilederen har selv gitt uttrykk for at hun godt kan tenke seg å bli kunnskapsminister. Foto: Sølvi W. Normannsen

Regjeringsforhandlingene vil pågå de neste to ukene. Ifølge Aftenposten er fredag 19. januar nevnt som en mulig dato for endringer i regjeringen. Kommer Venstre og regjeringen til enighet, kan førstnevnte få tre eller fire statsråder.

Flere kilder i Venstre som Aftenposten har snakket med, tror at Trine Skei Grande blir kunnskapsminister i en eventuell ny borgerlig regjering. Selv har partilederen vært klinkende klar på hvilken statsrådpost hun ønsker seg:

– Venstre må ha som ambisjon å ta tilbake nøkkelen til Kunnskapsdepartementet. Norge trenger et Venstre med hånden på rattet i skolepolitikken – det er altfor lenge siden sist vi var der, sa hun da hun talte til Venstres landsmøte i fjor.

Aftenposten viser også til en annen uttalelse hun kom med i valgkampen: «Når jeg får lov til å bli kunnskapsminister», vil det bli én ekstra IT-time i uken i grunnskolen.»

Hvis Torbjørn Røe Isaksen likevel fortsetter som kunnskapsminister, kan det hende at Trine Skei Grande blir kulturminister i stedet. Noen av kildene i Venstre som Aftenposten har intervjuet, håper at det skjer.

– Dette er et område Venstre kan markere seg på, og som vil gi en positiv virkning for hele regjeringen, sier en kilde til avisa.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Stakk med Robert Millar-prisen:

Uka ble best på markedsføring

Uka har kapret Robert Millar-prisen for 4. gang, og er igjen best på markedsføring i Trøndelag.

Gjesteskribentene:

Tappet for energi

Jeg er 36 år, men i møtet med alle de store sakene som pågår i forsknings- og universitetspolitikken for tida føler jeg meg eldgammel.

- Campus blir mye større enn 92 000 kvm

- Man må ha i mente at den nye campusen NTNU skal bygge blir vesentlig større enn de 92 000 kvadratmeterne Regjeringen har bevilget penger til, minnet campusgeneral Merete Kvidal om under torsdagens folkemøte med tittel «Kampen om campus».