– Godt i gang med kompetansereform

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sa under NHOs årskonferanse at Norge trenger en kompetansereform. Han sier arbeidet er godt i gang.
Alle skal med: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen varsler at kompetansen bør heves både for arbeidstakere og arbeidsledige.
(Foto: Ola Sæther, Uniforum)

Alle skal med: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen varsler at kompetansen bør heves både for arbeidstakere og arbeidsledige. Foto: Ola Sæther, Uniforum

– Vi trenger en systematisk reform for livslang læring, altså en kompetansereform. Det bør bli en av de store velferdsreformene i Norge for det neste tiåret, sier Isaksen til Klassekampen. Han bekrefter overfor avisen at han er godt i gang med arbeidet.

Isaksen sier regjeringen har lagt grunnlaget for en reform, at myndighetene og partene i arbeidslivet er blitt enige om en nasjonal kompetansestrategi, og at det er satt ned et kompetansepolitisk råd som skal følge opp strategien.

I tillegg skal det settes ned et kompetansebehovsutvalg, ledet av professor Steinar Holden ved Universitetet i Oslo.

– Det er automatisering, digitalisering og globalisering. Vi har ikke råd til å holde oss til en politikk som ikke klarer å utnytte og videreutvikle kompetansen til befolkningen, sier Isaken og tilføyer at målet er å heve kompetansen både blant arbeidstakere og dem som står utenfor arbeid.

Kunnskapsministeren understreker at en slik reform vil innebære mange tiltak, og at det vil involvere arbeidslivet og den formelle delen av utdanningssektoren, altså universitet, høyskoler og fagskoler.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Stakk med Robert Millar-prisen:

Uka ble best på markedsføring

Uka har kapret Robert Millar-prisen for 4. gang, og er igjen best på markedsføring i Trøndelag.

Gjesteskribentene:

Tappet for energi

Jeg er 36 år, men i møtet med alle de store sakene som pågår i forsknings- og universitetspolitikken for tida føler jeg meg eldgammel.

- Campus blir mye større enn 92 000 kvm

- Man må ha i mente at den nye campusen NTNU skal bygge blir vesentlig større enn de 92 000 kvadratmeterne Regjeringen har bevilget penger til, minnet campusgeneral Merete Kvidal om under torsdagens folkemøte med tittel «Kampen om campus».