– Godt i gang med kompetansereform

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sa under NHOs årskonferanse at Norge trenger en kompetansereform. Han sier arbeidet er godt i gang.
Alle skal med: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen varsler at kompetansen bør heves både for arbeidstakere og arbeidsledige.
(Foto: Ola Sæther, Uniforum)

Alle skal med: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen varsler at kompetansen bør heves både for arbeidstakere og arbeidsledige. Foto: Ola Sæther, Uniforum

– Vi trenger en systematisk reform for livslang læring, altså en kompetansereform. Det bør bli en av de store velferdsreformene i Norge for det neste tiåret, sier Isaksen til Klassekampen. Han bekrefter overfor avisen at han er godt i gang med arbeidet.

Isaksen sier regjeringen har lagt grunnlaget for en reform, at myndighetene og partene i arbeidslivet er blitt enige om en nasjonal kompetansestrategi, og at det er satt ned et kompetansepolitisk råd som skal følge opp strategien.

I tillegg skal det settes ned et kompetansebehovsutvalg, ledet av professor Steinar Holden ved Universitetet i Oslo.

– Det er automatisering, digitalisering og globalisering. Vi har ikke råd til å holde oss til en politikk som ikke klarer å utnytte og videreutvikle kompetansen til befolkningen, sier Isaken og tilføyer at målet er å heve kompetansen både blant arbeidstakere og dem som står utenfor arbeid.

Kunnskapsministeren understreker at en slik reform vil innebære mange tiltak, og at det vil involvere arbeidslivet og den formelle delen av utdanningssektoren, altså universitet, høyskoler og fagskoler.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU etablerer egen avdeling i Oslo

NTNU etablerer en avdeling for etter- og videreutdanning i Oslo. Siden kan det bli aktuelt med egne avdelinger i inn- og utland.

OsloMet og tomhetens triumf

OsloMet er symbol på en drømmeaktig orientering vekk fra det norske samfunnet, skriver professor Oscar Amundsen.

NTNUs ledersamling:

Verden trenger NTNU, NTNU trenger verden

Oppdal: - Arbeidet med å legge retningen mot NTNU år 2025 starter i dag, i dette lokalet, sa rektor Gunnar Bovim.

Her kan du få med deg hva som diskuteres på Oppdal

NTNUs ledere har sitt årlige treff på Oppdal, hvor de blant annet skal diskutere den nye strategien til universitetet. UA strømmer møtet.