Solberg vil vite hva Norge bør forske mer på

Statsminister Erna Solberg ba om råd om hva Norge bør forske mer på da hun samlet en rekke representanter fra akademia, samfunns- og næringsliv til toppmøte.
Fra grønt skifte til digitalisering. Det er femte året på rad at regjeringen samler de viktigste beslutningstakerne innen utdannings,- samfunns- og næringsliv til et toppmøte. Her fra fjorårets møte der tema var hvordan få til det grønne skiftet.
(Foto: Tore Oksholen)

Fra grønt skifte til digitalisering. Det er femte året på rad at regjeringen samler de viktigste beslutningstakerne innen utdannings,- samfunns- og næringsliv til et toppmøte. Her fra fjorårets møte der tema var hvordan få til det grønne skiftet. Foto: Tore Oksholen

– Min utfordring til dere i dag er å tenke fritt og høyt om hva vi konkret bør gjøre mer av fremover. Er det områder vi bør forske mer på, er det kompetanse vi mangler og er det behov for endringer i regelverket? spurte Solberg da hun innledet regjeringens toppmøte om forskning og høyere utdanning i regjeringens representasjonsanlegg fredag.

Rundt 65 deltakere fra Utdannings-Norge og næringslivet deltok i rundebordskonferansen, der også finansminister Siv Jensen (Frp), nyslått forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V), olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp), samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) deltok.

Det er femte året på rad at regjeringen samler de viktigste beslutningstakerne innen utdannings,- samfunns- og næringsliv til et toppmøte. Solberg påpekte at dette møtet er ekstra viktig, fordi regjeringen til høsten skal legge fram en revidert langtidsplan for forskning og høyere utdanning.

Solberg sier digitalisering vil få en sentral plass i den nye stortingsmeldingen.

– Vi må forberede elever og studenter på den digitale fremtiden. Vi må også legge til rette for at vi alle sammen kan lære hele livet. Her har universitetene og høyskolene våre en viktig jobb fremover, sier Solberg.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

May-Britt Moser og Edvard Moser:

Kongen har utnevnt dem til Storkorset

Professor May-Britt Moser og professor Edvard I. Moser utnevnes til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Bovim til statsråden:

- Dette bygget må inn i revidert statsbudsjett

Statsråd for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, var på krasjkurs i NTNU. Rektor Gunnar Bovim benyttet anledningen til å be om penger til Elgesetergate 10.

Planprogram for campus på høring:

Fortsatt uenige om hvor mye som kan bygges i det grønne

Fortsatt uenighet om hvor mye NTNU kan bygge i parkene rundt universitetet og usikkerhet rundt flere tomter, gjør at NTNUs nye planprogram nå sendes ut på seks ukers offentlig høring.

Ytring:

Universitetene må være sentrale i ny kompetansereform

Jeg tror tiden inne for å diskutere et felles første år for alle studenter, i alle fall at en del av det første året brukes til generisk kunnskap, skriver Anne Husebekk i denne ytringen.