Rekordmange lærere søker videreutdanning

Så langt har over 7000 lærere valgt å søke.
– Dette er veldig gode tall, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) .
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

– Dette er veldig gode tall, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) . Foto: KRISTOFFER FURBERG

Fristen for å søke videreutdanning er 1. mars, og aldri før har så mange lærere bestemt seg for å søke.

Ved midnatt torsdag kveld går fristen ut, og så langt har 7.302 lærere søkt videreutdanning til høsten, sammenlignet med 5.749 som søkte i fjor.

– Dette er veldig gode tall, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) .

Sanner legger til at det fremdeles er over et døgn igjen til søknadsfristen utløper og at han håper at enda flere lærere benytter sjansen til å søke før fristen er ute.

– Siden satsingen startet i 2013 har rundt 20.000 lærere over hele landet tatt videreutdanning i ulike fag. Vi vet at lærere som har tatt videreutdanning rapporterer at de har blitt bedre til å undervise, og at elevene lærer mer, sier Sanner.

Ifølge en undersøkelse fra Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU, 2016) sier lærere som har tatt videreutdanning at de har endret undervisningen. Sju av ti mener at de har blitt bedre lærere, ifølge undersøkelsen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

11 grunner til å elske studentene sine

Denne ukas gjestekommentator lurte på om hun skulle skrive en misantropisk kommentar om alt som er feil med dagens studenter. I stedet kom hun på hvorfor hun er så glad i dem.

Venstre vannet ut nikab-forbud

Venstre har endret regjeringens forslag til forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg i utdanningsinstitusjoner til kun å gjelde mens undervisning pågår. 

Et grønt konsept kan gi Campus mening

For at valg av løsning for et fremtidig NTNU campus skal gå fra å være en hodepine til en vinn-vinn situasjon for universitetet, byen, folk og fremtiden bør velges et konsept som samler, skriver Bjørn Røe.

Ytring:

Berre eit straumbrot

Gravemaskin kutter elektrisiteten. Kven kan hjelpe? Sei det. Les hjartesukket etter siste straumbrot.