- 16 mill? NTNU har brukt 300 på Moser alene

Hva mener Gunnar Bovim om statsbudsjettet? Se intevju med NTNU-rektoren her.

Status for landets første blåblåe budsjett: 8 milliarder i skattekutt. 7 milliarder til samferdsel. Forskning og høyere utdanning? 400 millioner, pluss 700 millioner i forskningskontingent til EU.

UA spør Bovim om hva han mener om det - og hva han tenker mest på i dag, én time etter at budsjettet er offentliggjort, og fire timer før han inviterer til åpent NTNU-hus for å feire nobelprisvinnerne.

- At regjeringen bevilger 16 millioner til eliteforskere ved NTNU, er vel og bra. Så vil jeg få minne om at NTNU har brukt 300 millioner alene på Moser & Moser, sier Gunnar Bovim.

Se videointervjuet øverst i saken.

LES OGSÅ BOVIMS KOMMENTAR: Kvalitet koster

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Øystein R. Skjælaaen tok doktorgrad på pub:

Han leverte i barnehagen og gikk direkte på puben

Øystein Rudningen Skjælaaen tror han har norgesrekord i antall timer tilbrakt på pub under doktorgradsarbeidet. Den ferske sosiologiavhandlingen utforsker fellesskapet som oppstår blant dem som bestiller dagens første halvliter i grålysningen.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

Unge forskerhelter hedres med ny pris:

Vil bruke pengene på å la andre unge lovende forske

Terje Lohndal, Øivind Wilhelmsen og Kyrre Eeg Emblem trekkes fram som forskerhelter av Forskningsrådet.