- 16 mill? NTNU har brukt 300 på Moser alene

Hva mener Gunnar Bovim om statsbudsjettet? Se intevju med NTNU-rektoren her.

Status for landets første blåblåe budsjett: 8 milliarder i skattekutt. 7 milliarder til samferdsel. Forskning og høyere utdanning? 400 millioner, pluss 700 millioner i forskningskontingent til EU.

UA spør Bovim om hva han mener om det - og hva han tenker mest på i dag, én time etter at budsjettet er offentliggjort, og fire timer før han inviterer til åpent NTNU-hus for å feire nobelprisvinnerne.

- At regjeringen bevilger 16 millioner til eliteforskere ved NTNU, er vel og bra. Så vil jeg få minne om at NTNU har brukt 300 millioner alene på Moser & Moser, sier Gunnar Bovim.

Se videointervjuet øverst i saken.

LES OGSÅ BOVIMS KOMMENTAR: Kvalitet koster

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Vil øke semesteravgiften med 140 kroner i året

Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim, Sit, vil øke semesteravgiften fra 510 til 580 kroner. Årsaken er økt satsing på blant annet studentfrivillighet.

Høytid for prokrastinering:

Sju råd til studenter som utsetter viktige gjøremål

Det er eksamenstid for hundretusenvis av studenter, og mange kjenner nok et snev av utsettelsesatferd. Når denne blir kronisk heter det prokrastinering, og kan gjøre eksamenlesing og oppgaveskriving unødig vanskelig.

Gjesteskribent Hilde Opoku:

Fra SMART teknologi til smartere medmennesker?

Med årets statsbudsjett innfører Ghana flere skattereformer som har til hensikt å forflytte skattebyrden fra de som har minst, stimulere til forretningsoppstart for unge entreprenører samt andre mekanismer vi er vant med fra den norske velferdsstaten.

Hva er en medforfatter?

Professor i medisinsk statistikk Stian Lydersen (NTNU) vil ikke ta ansvar for de artiklene han er medforfatter på. Det ansvaret er han pålagt i følge Vancouver-retningslinjene.