Eierne har sikret Under Dusken videre arbeidsro

En revidert midlertidig aksjonæravtale mellom Studentersamfundet og Sit sikrer videre drift av Under Dusken og Studentmediene - inntil videre.
Studentavisa Under Dusken feiret 100 år med utstilling i realfagsbiblioteket. Det siste halvåret har det vært kontroverser rundt eierselskapets ønske om å bevare papirutgaven av Under Dusken.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Studentavisa Under Dusken feiret 100 år med utstilling i realfagsbiblioteket. Det siste halvåret har det vært kontroverser rundt eierselskapets ønske om å bevare papirutgaven av Under Dusken. Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Den nye aksjonæravtalen har en oppsigelsestid på tre måneder. Den vil altså gjelde til en ny løsning kommer på plass. Når det skjer, vil den revideres på nytt, sier viseadministrerende direktør i Sit, Else Naustdal til UA.

Turbulent periode for Under Dusken

Studentmediene i Trondheim AS eies av Studentersamfundet og Sit, og begge eierne har støttet selskapet med penger. Selskapet har vært gjennom en turbulent periode etter at Studentersamfundet besluttet å trekke sin pengestøtte til selskapet rett over sommeren i fjor. Selskapet driver Under Dusken, dusken.no, radio og TV.

BAKGRUNN: Under Dusken kan bli lagt ned

Det har særlig vært kontroverser rundt selskapets ønske om å bevare papirutgaven av den 100 år gamle studentavisen Under Dusken. Kritikken fra Studentmediene selv og deres medarbeidere har haglet mot NTNU og spesielt prorektor Berit Kjeldstad etter at hun uttalte at det neppe er bærekraftig å videreføre papirutgaven av Under Dusken.

I følge Else Naustdal er det ikke stilt noen betingelser fra Sit  i denne runden i forhold til fortsatte papirutgaver av Under Dusken.

Adresseavisen er en av tre mulige løsninger for Studentmediene

I en pressemelding peker Sit på flere mulige løsninger for Studentmediene:

- Studentmediene jobber selv med å få inn Adresseavisen som medeier.

- En annen mulighet er at selskapet avvikles og at studentmediene drives videre i en annen organisasjonsform.

- Det er også mulig at Sit og Studentersamfundet blir enige om å drive selskapet sammen på sikt.

Får fortsatt disponere hybel på Samfundet

Else Naustdal sier at avtalen har vært viktig å få på plass, ikke minst fordi at selskapet skal føle trygghet for at de har eierne bak seg og at det ikke er noe ønske om å få selskapet oppløst. Samfundet har trukket pengestøtten, men Studentmediene får fortsatt indirekte støtte i form av at Samfundet lar dem disponere hybel på Samfundet.

SiT og Velferdstinget bidrar med ren pengestøtte på 600 000 kroner i året til selskapet, penger som tas inn via semesteravgiften. I tillegg har Velferdstinget bevilget 200 000 kroner i år, også fra semesteravgiftsmidler.

-Selskapet har midler til videre drift, så det er ingen dramatikk i den økonomiske situasjonen, sier Naustdal, som mener avtalen sikrer selskapet arbeidsro framover.

Muligheten åpen for at Sit og Samfundet driver sammen

- Dere holder også muligheten åpen for at Sit og Studentersamfundet blir enige om å drive selskapet sammen på sikt?

- Ja, den ligger fortsatt på bordet, men først vil vi har Velferdstingets uttalelse om eierskapet. Studentene må si noe om hvorvidt det er viktig at Sit er eier, og det er nå vedtatt at det skal lages en høring om dette. Konsernstyret i Sit har bedt om en tilbakemelding om saken og vi håper å få det i løpet av våren, sier Else Naustdal.

BILDEGALLERI: Under Dusken gjennom 100 år

LES OGSÅ: Lengre tid og trolig mer penger til Under Dusken

LES OGSÅ: Kjeldstad: - Framtida er digital
LES OGSÅ: - NTNU krever at Under Dusken nedlegges
LES OGSÅ: "En rotten deal mellom NTNU og SiT"

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

VG: Iselin Nybø kan bli ny kunnskapsminister

Nybø var nestleder i Stortingets utdanningskomite fram til valget i fjor.

Jenteprosjektet Ada:

9 av 10 søkte seg til NTNU

Hele 89 prosent av dem som gikk i 3.-klasse på videregående skole da de deltok på Teknologicampen i 2015 søkte seg til NTNU. Nå skal Teknologicampen og Jentedagen slås sammen til Teknologiuka.

Sturla Søpstad fikk en idé. Det førte til bonus

For første gang skal NTNU gi de administrativt ansatte bonus. Hovedtillitsvalgt Sturla Søpstad i NTL har lenge jobbet for at dette skulle bli noe av.

Kunst på campus

Landets største fagmiljø for skapende disipliner og kunstfag trenger lokaler, skriver Jørgen Langdalen, leder for Institutt for musikk.