Tale tar over roret på Samfundet

Tale Bærland er den nye lederen på Samfundet. Nå gleder hun seg til å komme i gang.
Tale Bærland, nyvalgt leder for Studentersamfundet i Trondhjem, ønsker å løfte Safmundet som debattarena.
(Foto: mats krokstrand)

Tale Bærland, nyvalgt leder for Studentersamfundet i Trondhjem, ønsker å løfte Safmundet som debattarena. Foto: mats krokstrand

I 2011 flyttet Tale Bærland til Trondheim for å studere energi og miljø på Gløshaugen. Noe av det første hun gjorde var å bli medlem i Studentersamfundet i Trondhjem. Snart skal hun ta over lederrollen på huset.

Under valget 3. mars stakk hun av med seieren. Fasiten viser at Bærland vant med 68,9 prosent av stemmene, ifølge Under Dusken.

- Det var ganske uvirkelig, egentlig. Det føltes veldig fint å få den tilliten fra Storsalen. Nå gleder jeg bare meg til å komme i gang, sier Bærland.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

Dette vil hun gjøre

17. mai tar hun over roret på Samfundet, og hun har allerede noen tanker om hvilke grep hun vil gjøre som leder.

- Jeg skal jobbe med synligheten til Samfundet og løfte oss som debattarena. Først og fremst ved å videreføre onsdagsdebatten, og ved å ta opp viktige og spennende temaer. Både under onsdagsdebattene og Samfundsmøtene, sier hun.

- Og så vil jeg se på hvordan vi kan inkludere internasjonale studenter bedre på Samfundet. Kanskje ved å tekste det som blir sagt i møtene. Dessuten må vi se på informasjonsflyten ut fra Samfundet. Sørge for at den er like oppdatert og god på norsk som på engelsk, legger hun til.

LES OGSÅ: Samfundet vil ikke ha park på fengselstomta

Aktiv i flere år

Bærland ble medlem på Samfundet med en gang hun flyttet til byen, og begynte å jobbe som frivillig et halvannet år senere.

- Hva er det som har fått deg til å bli så glad i Samfundet?

- Det beste er alle de flotte folkene, og alt man får lov til å ta del i. At man får prøve seg på masse oppgaver, som man egentlig ikke kan, sier hun.

- Så, hva er det beste minnet etter alle disse årene?

- Det var da tvillingbroren min spilte i «Rocky Horror Picture Show», det var veldig morsomt.

- Det verste minnet, da?

- Hm, jeg har egentlig ikke noen dårlige minner fra Samfundet. Heldigvis.

LES OGSÅ: Fem konsepter valgt for NTNUs campussamling

«På» hele tiden

Det er ikke det første frivillige vervet hun har hatt i løpet av årene i Trondheim. I tillegg til å ha jobbet flere år på Samfundet, så har hun også vært med i Isfit og aktiv i linjeforeningen EMIL.

Hun beskriver seg selv som en person som liker å ha mange jern i ilden, og hun sier at som leder for Samfundet så skal hun være «på» hele tiden.

- Det må jeg være. Det er viktig med representasjon og tilstedeværelse.

- Hvordan går det med utdanningen, da?

- Det blir et litt roligere år på den fronten. Jeg skal bare ta noen få fag ved siden av lederrollen, sier hun.

- Enn hvis vi skrur tiden frem til 17. mai 2018. Hva skjer da?

- Når jeg er ferdig som leder skal jeg i hvert fall fullføre studiene. Det er en stund siden sist jeg kun har konsentrert meg om utdanningen, sier Bærland, som drømmer om å jobbe for en miljøvernorganisasjon.

- Men jeg kommer ikke til å gi meg på Samfundet. Jeg vil gjerne være til støtte for den som tar over for meg, legger hun til.

ETTERLYSNING: Er det noen som vet hvor Høgskoleparken er?

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

- Drar jeg hjem havner jeg i fengsel, men jeg skal hjem

Av studentene Mostafa El-Sayed demonstrerte med i Egypt sitter de fleste i fengsel. En ble til og med skutt da han forsøkte å verve seg til IS. Selv studerer El-Sayed nå i Alta.

Ytring:

Integrering gir grunnlag for å skape ny erkjennelse

Det er viktig å ta vare på den folkelige skoletradisjonen, men det aller viktigste er å integrere den med den klassiske disiplinorienterte utdanningen kjennetegnet ved sterke forskningsmiljø, skriver Webjørn Rekdalsbakken i dette innlegget.

- En av de vanskeligste åpningene jeg har gjort

Teknologibygget på Kalvskinnet fikk navnet «Akrinn» da det ble åpnet tirsdag. NTNU-rektor Gunnar Bovim tror en del ansatte er misfornøyde med bygget, og han forstår dem.

Ny lov skal gjøre det lettere å få fast jobb i akademia

Universiteter og høyskoler er verstinger når det gjelder bruk av midlertidige ansettelser.