Rekordmange studenter flokker til debattmøtene på Samfundet

Besøkstallet har doblet seg på to år.
Bildet ble knipset under ledervalget i begynnelsen av mars. (Foto: foto.samfundet.no)

Bildet ble knipset under ledervalget i begynnelsen av mars. Foto: foto.samfundet.no

Det har vært et interessant politisk år, for å si det mildt. Det har Studentersamfundet i Trondhjem merket på besøkstallene

- Vi ser at det øker veldig. Gjennomsnittlig har vi hatt 400 besøkende på hvert møte siden sommeren. Det er det beste året besøksmessig på Samfundet noensinne, sier leder Gabriel Qvigstad ved Samfundet.

Ifølge Qvigstad var tallet nede på 300 i fjor. Året før det igjen lå det på 200.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

- Vår oppgave å hjelpe studentene

- Tror du det er en Trump-effekt?

- Selvfølgelig har det hatt noe å si. Det politiske bildet vi har nå, både nasjonalt og internasjonalt, gjør at folk blir mer interesssert. Da er det vår oppgave å hjelpe studentene med å forstå hva som skjer, og formidle studentenes stemme til omverden, sier Qvigstad.

Han forteller at Samfundet har gjort flere grep for å øke publikumsinteressen.

- Det er noe som har blitt jobbet med, også før jeg ble valgt til leder, sier Qvigstad.

FENGSELSTOMTA: Kvikkleire stanser bygging av campus

Økt volum

- Hva slags grep har dere tatt?

- Vi har et tettere samarbeid med media enn tidligere, og så har vi har utvidet tilbudet ganske betraktelig. Denne uken har vi for eksempel fire politiske arrangementer, sier Qvigstad, og nevner blant annet valgvake i forbindelse med valget i Nederland, et møte om kunstig intelligens og onsdagsdebatten - «Hvem eier døden?».

Sistnevnte trakk flere folk enn forventet, forteller Qvigstad.

- Det ble helt fullt, så vi måtte flytte folk inn i biblioteket og streame debatten til de som ikke fikk plass i salen, sier Qvigstad.

- Og med være 12 000 medlemmer så har vi muligheten til å bringe frem meningsbærende resolusjoner, som vekker oppsikt nasjonalt. Det er ganske unikt, sier Qvigstad.

LES OGSÅ: Student-resolusjon mot NTNU-samarbeid med israelske universiteter

- Har dere noen store planer fremover?

- Vi er i gang med å planlegge en stor campus-debatt, som etter planen skal bli arrangert i mai. Ellers så skal den nye lederen av Samfundet, Tale Bærland, videreføre onsdagsdebatten og kommer også med nye prosjekter. Jeg har stor tro på en god utvikling av debattarenaen Samfundet til neste år også, sier Qvigstad.

LES OGSÅ: Tale tar over roret på Samfundet

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Linjeforeninger samlet seg for fokus på mental helse

Linjeforeninger ved Gløshaugen arrangerte «En psykt vanlig uke» for å skape en bedre hverdag for alle studenter.

UH-delegasjon i Kina:

Svein Stølen i Kina: - Relasjonsbygger, ikke politiker

Beijing: UiO-rektor Svein Stølen har hatt møter med lederne i 4 av Kinas 6 beste universiteter. Det er han godt fornøyd med. Politikken overlater han til KD.

Varsler studentopprør mot ny styringsmodell

Streik og studentopprør venter om foretaksmodellen får gjennomslag som styringsform for universitetene, ifølge Håkon Randgaard Mikalsen.

Én av fire studenter i Norge er over 30 år

Norges studenter er blant de eldste i Europa. Professor mener det er samfunnsøkonomisk uheldig at mange studenter kommer sent ut i arbeidslivet.