Rekordmange studenter flokker til debattmøtene på Samfundet

Besøkstallet har doblet seg på to år.
Bildet ble knipset under ledervalget i begynnelsen av mars. (Foto: foto.samfundet.no)

Bildet ble knipset under ledervalget i begynnelsen av mars. Foto: foto.samfundet.no

Det har vært et interessant politisk år, for å si det mildt. Det har Studentersamfundet i Trondhjem merket på besøkstallene

- Vi ser at det øker veldig. Gjennomsnittlig har vi hatt 400 besøkende på hvert møte siden sommeren. Det er det beste året besøksmessig på Samfundet noensinne, sier leder Gabriel Qvigstad ved Samfundet.

Ifølge Qvigstad var tallet nede på 300 i fjor. Året før det igjen lå det på 200.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

- Vår oppgave å hjelpe studentene

- Tror du det er en Trump-effekt?

- Selvfølgelig har det hatt noe å si. Det politiske bildet vi har nå, både nasjonalt og internasjonalt, gjør at folk blir mer interesssert. Da er det vår oppgave å hjelpe studentene med å forstå hva som skjer, og formidle studentenes stemme til omverden, sier Qvigstad.

Han forteller at Samfundet har gjort flere grep for å øke publikumsinteressen.

- Det er noe som har blitt jobbet med, også før jeg ble valgt til leder, sier Qvigstad.

FENGSELSTOMTA: Kvikkleire stanser bygging av campus

Økt volum

- Hva slags grep har dere tatt?

- Vi har et tettere samarbeid med media enn tidligere, og så har vi har utvidet tilbudet ganske betraktelig. Denne uken har vi for eksempel fire politiske arrangementer, sier Qvigstad, og nevner blant annet valgvake i forbindelse med valget i Nederland, et møte om kunstig intelligens og onsdagsdebatten - «Hvem eier døden?».

Sistnevnte trakk flere folk enn forventet, forteller Qvigstad.

- Det ble helt fullt, så vi måtte flytte folk inn i biblioteket og streame debatten til de som ikke fikk plass i salen, sier Qvigstad.

- Og med være 12 000 medlemmer så har vi muligheten til å bringe frem meningsbærende resolusjoner, som vekker oppsikt nasjonalt. Det er ganske unikt, sier Qvigstad.

LES OGSÅ: Student-resolusjon mot NTNU-samarbeid med israelske universiteter

- Har dere noen store planer fremover?

- Vi er i gang med å planlegge en stor campus-debatt, som etter planen skal bli arrangert i mai. Ellers så skal den nye lederen av Samfundet, Tale Bærland, videreføre onsdagsdebatten og kommer også med nye prosjekter. Jeg har stor tro på en god utvikling av debattarenaen Samfundet til neste år også, sier Qvigstad.

LES OGSÅ: Tale tar over roret på Samfundet

 

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

- Drar jeg hjem havner jeg i fengsel, men jeg skal hjem

Av studentene Mostafa El-Sayed demonstrerte med i Egypt sitter de fleste i fengsel. En ble til og med skutt da han forsøkte å verve seg til IS. Selv studerer El-Sayed nå i Alta.

Ytring:

Integrering gir grunnlag for å skape ny erkjennelse

Det er viktig å ta vare på den folkelige skoletradisjonen, men det aller viktigste er å integrere den med den klassiske disiplinorienterte utdanningen kjennetegnet ved sterke forskningsmiljø, skriver Webjørn Rekdalsbakken i dette innlegget.

- En av de vanskeligste åpningene jeg har gjort

Teknologibygget på Kalvskinnet fikk navnet «Akrinn» da det ble åpnet tirsdag. NTNU-rektor Gunnar Bovim tror en del ansatte er misfornøyde med bygget, og han forstår dem.

Ny lov skal gjøre det lettere å få fast jobb i akademia

Universiteter og høyskoler er verstinger når det gjelder bruk av midlertidige ansettelser.