Torsdag vedtok bystyret gratis nattbuss for enkelte studenter

Miljøpakken skal være med på å finansiere nattbuss inkludert i periodekortet for studenter.
Torsdag vedtok bystyret gratis nattbuss for studenter med periodekort.
(Foto: AtB)

Torsdag vedtok bystyret gratis nattbuss for studenter med periodekort. Foto: AtB

- Det er ikke å komme fra at dette er et særlig viktig tiltak for jenter. Høy pris på nattbuss gjør terskelen for å benytte seg av pirattaxi lavere. Det er et problem, særlig i et sikkerhetsperspektiv og særlig for jenter, sa Ingrid Marie Sylte Isachsen fra SV ifølge Adresseavisen.

Torsdag la hun frem et forslag på vegne av SV, Ap, Sp, KrF, MdG og V om at nattbussen i Trondheim bør inkluderes i periodekortet for studenter og ungdom. Vedtaket sier at kommunen skal finansiere dette over miljøpakken, sammen med fylkeskommunen som egentlig har ansvar for kollektivtransporten.

Komiteen for regional utvikling og kollektivtrafikk i Sør-Trøndelag vedtok i juni å jobbe for en slik løsning, men var klare på at kommunen og Miljøpakken måtte ta sin del av finansieringen.

Rådmannen har også uttrykt et ønske om at det skal være ordinær takst på nattbuss for studenter.

- Vi er veldig fornøyde. Nå ser det ut som det blir gratis nattbuss når du har periodekort, og kanskje også ordinær takst om du ikke har periodebillett, sa Thomas Krogstad Eriksen, leder av velferdstinget, til Adresseavisen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Tapte søksmålet mot NTNU

Hilde Skeie saksøkte NTNU etter å ha blitt tvunget ut av lederjobben ved Internasjonal seksjon. NTNU ble frifunnet av Sør-Trøndelag tingrett.

Sprik i sensur og karakterer:

Tøffe krav til opptak kan gi tøffere sensur

Når sensorer ved NTNU Handelshøyskolen setter karakterer på egne studenter synes de å være strengere enn kolleger ved andre læresteder. En forklaring kan være høye opptakskrav.

Én NTNU-forsker blant de fjorten nye i akademi for yngre forskere

Akademiet for yngre forskere har plukket ut 14 nye medlemmer. Guro Busterud fra NTNU er en av dem.

Erfaringer etter en måneds kamp mellom de ulike bærekraftsmålene

NTNU er interessert, her er det forståelse for at Afrika er det neste viktige kontinentet, skriver er vår gjestekommentator, som har permisjon fra varaordførerjobben i Trondheim for å jobbe med bærekraft for regjeringen i Ghana.