Torsdag vedtok bystyret gratis nattbuss for enkelte studenter

Miljøpakken skal være med på å finansiere nattbuss inkludert i periodekortet for studenter.
Torsdag vedtok bystyret gratis nattbuss for studenter med periodekort.
(Foto: AtB)

Torsdag vedtok bystyret gratis nattbuss for studenter med periodekort. Foto: AtB

- Det er ikke å komme fra at dette er et særlig viktig tiltak for jenter. Høy pris på nattbuss gjør terskelen for å benytte seg av pirattaxi lavere. Det er et problem, særlig i et sikkerhetsperspektiv og særlig for jenter, sa Ingrid Marie Sylte Isachsen fra SV ifølge Adresseavisen.

Torsdag la hun frem et forslag på vegne av SV, Ap, Sp, KrF, MdG og V om at nattbussen i Trondheim bør inkluderes i periodekortet for studenter og ungdom. Vedtaket sier at kommunen skal finansiere dette over miljøpakken, sammen med fylkeskommunen som egentlig har ansvar for kollektivtransporten.

Komiteen for regional utvikling og kollektivtrafikk i Sør-Trøndelag vedtok i juni å jobbe for en slik løsning, men var klare på at kommunen og Miljøpakken måtte ta sin del av finansieringen.

Rådmannen har også uttrykt et ønske om at det skal være ordinær takst på nattbuss for studenter.

- Vi er veldig fornøyde. Nå ser det ut som det blir gratis nattbuss når du har periodekort, og kanskje også ordinær takst om du ikke har periodebillett, sa Thomas Krogstad Eriksen, leder av velferdstinget, til Adresseavisen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

May-Britt Moser og Edvard Moser:

Kongen har utnevnt dem til Storkorset

Professor May-Britt Moser og professor Edvard I. Moser utnevnes til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Bovim til statsråden:

- Dette bygget må inn i revidert statsbudsjett

Statsråd for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, var på krasjkurs i NTNU. Rektor Gunnar Bovim benyttet anledningen til å be om penger til Elgesetergate 10.

Planprogram for campus på høring:

Fortsatt uenige om hvor mye som kan bygges i det grønne

Fortsatt uenighet om hvor mye NTNU kan bygge i parkene rundt universitetet og usikkerhet rundt flere tomter, gjør at NTNUs nye planprogram nå sendes ut på seks ukers offentlig høring.

Ytring:

Universitetene må være sentrale i ny kompetansereform

Jeg tror tiden inne for å diskutere et felles første år for alle studenter, i alle fall at en del av det første året brukes til generisk kunnskap, skriver Anne Husebekk i denne ytringen.