Torsdag vedtok bystyret gratis nattbuss for enkelte studenter

Miljøpakken skal være med på å finansiere nattbuss inkludert i periodekortet for studenter.
Torsdag vedtok bystyret gratis nattbuss for studenter med periodekort.
(Foto: AtB)

Torsdag vedtok bystyret gratis nattbuss for studenter med periodekort. Foto: AtB

- Det er ikke å komme fra at dette er et særlig viktig tiltak for jenter. Høy pris på nattbuss gjør terskelen for å benytte seg av pirattaxi lavere. Det er et problem, særlig i et sikkerhetsperspektiv og særlig for jenter, sa Ingrid Marie Sylte Isachsen fra SV ifølge Adresseavisen.

Torsdag la hun frem et forslag på vegne av SV, Ap, Sp, KrF, MdG og V om at nattbussen i Trondheim bør inkluderes i periodekortet for studenter og ungdom. Vedtaket sier at kommunen skal finansiere dette over miljøpakken, sammen med fylkeskommunen som egentlig har ansvar for kollektivtransporten.

Komiteen for regional utvikling og kollektivtrafikk i Sør-Trøndelag vedtok i juni å jobbe for en slik løsning, men var klare på at kommunen og Miljøpakken måtte ta sin del av finansieringen.

Rådmannen har også uttrykt et ønske om at det skal være ordinær takst på nattbuss for studenter.

- Vi er veldig fornøyde. Nå ser det ut som det blir gratis nattbuss når du har periodekort, og kanskje også ordinær takst om du ikke har periodebillett, sa Thomas Krogstad Eriksen, leder av velferdstinget, til Adresseavisen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring

Norwegian svarer: "Grunnløse påstander"

- Grove påstander uten rot i virkeligheten, svarer Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen på kritikken om at selskapet ikke respekterer grunnprinsipper i norsk arbeidsliv.

Hjelseth vil ikke fly med Norwegian:

«En rammeavtale med Norwegian undergraver norsk arbeidsliv»

Arve Hjelseth får støtte i UAs kommentarfelt for sin personlige boikott av Norwegian, som NTNU har inngått rammeavtale med. Kritikken av Berg-Hansen møter delte reaksjoner.

Ytring:

Berg-Hansen svarer på kritikken

- Den enkelte kan oppleve at friheten begrenses, men man må huske at virksomheten oppnår store besparelser kan brukes til kjernevirksomheten, skriver administrernde direktør Per Arne Villadsen i Berg-Hansen.

Ni norske studenter kastes ut av Russland

Ni norske og ni svenske studenter på utveksling i St. Petersburg må forlate Russland innen tre dager, ellers vil de bli deportert.