NTNU-studenter vant nordisk mesterskap i programmering

Skal delta i den nordvesteuropeiske konkurransen i Bath i Storbritannia.
F.v. John Krogstie, leder for institutt for datateknologi og informatikk, Johan Wind og Håkon Flatval fra vinnerlaget Floating Points og Anne Elster, professor ved instituttet.
(Foto: Institutt for datateknologi og informatikk)

F.v. John Krogstie, leder for institutt for datateknologi og informatikk, Johan Wind og Håkon Flatval fra vinnerlaget Floating Points og Anne Elster, professor ved instituttet. Foto: Institutt for datateknologi og informatikk

Floating Points, et av NTNUs lag i det nordiske mesterskapet i programmering, ble i helgen kåret til vinnere av mesterskapet.

De skal delta i NWERC, et mesterskap for nordvesteuropa, som arrangeres av University of Bath i Storbritannia i slutten av november.

Totalt 252 lag står med poeng i det nordiske mesterskapet. 27 av lagene med poeng kommer fra NTNU.

Følg UA på  FacebookTwitter  og  Instagram.

Det neste norske laget på resultatlisten er et lag fra Universitetet i Bergen på en 19.plass, plassen foran NTNUs neste beste lag, NSM. Også NSM skal delta i NWERC ifølge Anne C. Elster, faglærer ved instituttet.

- Jeg er veldig stolt av innsatsen både til studentene som organiserte det lokale opplegget og av alle som deltok, skriver hun i en epost.

Hun forteller at vinnerlaget nå må få med seg et skarpt hode til for å kunne stille fullverdig lag i neste konkurranse.

Beste plassering for Universitetet i Oslo var en 35. plass.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Øystein R. Skjælaaen tok doktorgrad på pub:

Han leverte i barnehagen og gikk direkte på puben

Øystein Rudningen Skjælaaen tror han har norgesrekord i antall timer tilbrakt på pub under doktorgradsarbeidet. Den ferske sosiologiavhandlingen utforsker fellesskapet som oppstår blant dem som bestiller dagens første halvliter i grålysningen.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

Unge forskerhelter hedres med ny pris:

Vil bruke pengene på å la andre unge lovende forske

Terje Lohndal, Øivind Wilhelmsen og Kyrre Eeg Emblem trekkes fram som forskerhelter av Forskningsrådet.