Reagerer kraftig på at klinikk ved UiO stenges

Universitetet i Oslo stengte på kort varsel klinikken ved Psykologisk institutt tirsdag. Både en tidligere klinikksjef og studentene reagerer kraftig.

Klinikken, som har eksistert i 40 år, behandler pasienter med lette til moderate psykiske plager og gir psykologistudentene verdifull praksis og tett oppfølgning og veiledning av erfarne klinikere.

Stengningen ble begrunnet med at flere ting tydet på at driften ikke var i samsvar med gjeldende lovverk. Dette kom fram i forbindelse med arbeidet med å innlede et samarbeid med Lovisenberg Diakonale Sykehus om klinikkdriften, planer som også har møtt kraftig motstand.

Professor Siri Erika Gullestad ved Psykologisk institutt reagerer på avgjørelsen. Hun peker på at det ikke har vært noen alvorlige hendelser i løpet av klinikkens 40 år og mener stengningen er en overreaksjon.

– Det er dramatisk å over natta stenge en klinikk der over 40 pasienter for tiden går til behandling, sier hun til Uniforum. Hun frykter at dette vil gå utover pasientene.

Studentene ved Psykologisk Institutt har flere ganger demonstrert mot planene om å flytte klinikken ut, og på et møte tirsdag om samarbeidet med Helse Sørøst demonstrerte elevene med å møte opp på møtet med munnen tapet igjen, skriver Universitas.

Studentene mener de ikke blir hørt på av ledelsen og er bekymret både for pasientene og for at de får mangelfull praksis i opplæringen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Google vil forske på kunstig intelligens i Kina

Google vil åpne et forskningssenter for kunstig intelligens i Kina til tross for at kineserne har stengt søkemotoren ute fra internett og kjemper for sensur.

Ny utstilling viser døde dyr på innsida

NTNU Vitenskapsmuseet og Institutt for klinisk og molekylær medisin har brukt «Body worlds»-teknikken for å lage en unik utstilling.