Reagerer kraftig på at klinikk ved UiO stenges

Universitetet i Oslo stengte på kort varsel klinikken ved Psykologisk institutt tirsdag. Både en tidligere klinikksjef og studentene reagerer kraftig.

Klinikken, som har eksistert i 40 år, behandler pasienter med lette til moderate psykiske plager og gir psykologistudentene verdifull praksis og tett oppfølgning og veiledning av erfarne klinikere.

Stengningen ble begrunnet med at flere ting tydet på at driften ikke var i samsvar med gjeldende lovverk. Dette kom fram i forbindelse med arbeidet med å innlede et samarbeid med Lovisenberg Diakonale Sykehus om klinikkdriften, planer som også har møtt kraftig motstand.

Professor Siri Erika Gullestad ved Psykologisk institutt reagerer på avgjørelsen. Hun peker på at det ikke har vært noen alvorlige hendelser i løpet av klinikkens 40 år og mener stengningen er en overreaksjon.

– Det er dramatisk å over natta stenge en klinikk der over 40 pasienter for tiden går til behandling, sier hun til Uniforum. Hun frykter at dette vil gå utover pasientene.

Studentene ved Psykologisk Institutt har flere ganger demonstrert mot planene om å flytte klinikken ut, og på et møte tirsdag om samarbeidet med Helse Sørøst demonstrerte elevene med å møte opp på møtet med munnen tapet igjen, skriver Universitas.

Studentene mener de ikke blir hørt på av ledelsen og er bekymret både for pasientene og for at de får mangelfull praksis i opplæringen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Exit ex.phil?

Statsråden er skeptisk til forslag om et felles førsteår for studenter

Bør dagens innføringsemner ex.phil og ex.fac erstattes av ett, felles første år? UiT-rektor Anne Husebekk foreslår dette. Statsråd Iselin Nybø er skeptisk avventende.

Mads Gilbert kommer til NTNU

Den kjente legen og palestinaaktivisten holder foredrag på Dragvoll under arrangementet «Palestinske dager»

- Også smartinger støtter Brexit

Akademikere vil tilbakevise at det bare er idioter som støtter utmelding av EU.

Ap og SV etterlyser romfartsstrategi

Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet mener regjeringen somler med en romfartsstrategi. Norge henger etter og er ikke proaktive nok, mener partiene.