Studentersamfundet arrangerte fest med nazitema

Studentersamfundet i Trondheim arrangerte lørdag en fest med nazisttema med SS-uniformer og lekevåpen. Lederen beklager.
Liksom-

Liksom-"visum" med bilde av Hitler på ble delt ut til gjestene ved inngangsdøra. Foto: Christian Høkaas/Under Dusken

– I døren viste vi legitimasjon, og etter det fikk vi et visum med et bilde av Adolf Hitler på. Vaktene og bartenderne hadde på seg militærklær, og det var piggtråd på veggene. Noen av vaktene hadde også på seg lekepistoler, sier Maja Sandström til  NRK.

Hun og vennene dro fra konserten kort tid etterpå. Lederen for Samfundet i Trondheim, Tale Bærland, var ikke i Trondheim i helgen, men ble søndag kveld informert om hendelsen.

– Det var noen bartendere som hadde fått tillatelse til å holde fest med temaet politisk ukorrekt. Så ble det en vinkling med tyskere. Så fort de som var på jobb lørdag, fikk vite hvilken fest det var, ble den stoppet, sier hun og beklager det som har skjedd.

– Det er skremmende bare noen dager etter 79-års dagen for Krystallnatten, sier leder for det mosaiske trossamfunn i Norge, Ervin Kohn til statskanalen.

Krystallnatten markerte starten på opptrappingen av jødeforfølgelsene i Nazi-Tyskland i 1938.

Kostymene som ble brukt på festen, var leid inn fra NRK.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

May-Britt Moser og Edvard Moser:

Kongen har utnevnt dem til Storkorset

Professor May-Britt Moser og professor Edvard I. Moser utnevnes til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Bovim til statsråden:

- Dette bygget må inn i revidert statsbudsjett

Statsråd for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, var på krasjkurs i NTNU. Rektor Gunnar Bovim benyttet anledningen til å be om penger til Elgesetergate 10.

Planprogram for campus på høring:

Fortsatt uenige om hvor mye som kan bygges i det grønne

Fortsatt uenighet om hvor mye NTNU kan bygge i parkene rundt universitetet og usikkerhet rundt flere tomter, gjør at NTNUs nye planprogram nå sendes ut på seks ukers offentlig høring.

Ytring:

Universitetene må være sentrale i ny kompetansereform

Jeg tror tiden inne for å diskutere et felles første år for alle studenter, i alle fall at en del av det første året brukes til generisk kunnskap, skriver Anne Husebekk i denne ytringen.