Studentersamfundet arrangerte fest med nazitema

Studentersamfundet i Trondheim arrangerte lørdag en fest med nazisttema med SS-uniformer og lekevåpen. Lederen beklager.
Liksom-

Liksom-"visum" med bilde av Hitler på ble delt ut til gjestene ved inngangsdøra. Foto: Christian Høkaas/Under Dusken

– I døren viste vi legitimasjon, og etter det fikk vi et visum med et bilde av Adolf Hitler på. Vaktene og bartenderne hadde på seg militærklær, og det var piggtråd på veggene. Noen av vaktene hadde også på seg lekepistoler, sier Maja Sandström til  NRK.

Hun og vennene dro fra konserten kort tid etterpå. Lederen for Samfundet i Trondheim, Tale Bærland, var ikke i Trondheim i helgen, men ble søndag kveld informert om hendelsen.

– Det var noen bartendere som hadde fått tillatelse til å holde fest med temaet politisk ukorrekt. Så ble det en vinkling med tyskere. Så fort de som var på jobb lørdag, fikk vite hvilken fest det var, ble den stoppet, sier hun og beklager det som har skjedd.

– Det er skremmende bare noen dager etter 79-års dagen for Krystallnatten, sier leder for det mosaiske trossamfunn i Norge, Ervin Kohn til statskanalen.

Krystallnatten markerte starten på opptrappingen av jødeforfølgelsene i Nazi-Tyskland i 1938.

Kostymene som ble brukt på festen, var leid inn fra NRK.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Utdanningskvalitetsprisen gikk til Nasjonal delprøve i medisin

Kunnskapsdepartementets pris for kvalitet i utdanningen går til et samarbeidsprosjekt mellom de fire breddeuniversitetenes medisinske fakulteter.

Macchiarini-skandalen:

43 medforfattere funnet uredelige

En svensk ekspertgruppe har gått gjennom seks artikler i Macchiarini-saken. De konkluderer med at samtlige 43 medforfattere har opptrådt vitenskapelig uredelig.

Nå blir hun svensk æresdoktor

Anne Borg, prorektor for utdanning ved NTNU, utnevnes til æresdoktor ved Lunds universitet i Sverige.

NTNU vurderer guttepoeng

NTNU vurderer å innføre guttepoeng for å bedre kjønnsbalansen på sykepleiefag og andre kvinnedominerte studier.