Nazi-stunt vekker interesse utenlands

Også tyskerne har fått med seg Studentersamfundets kostymeshow med nazi-uniformer i helga.
Visum med bilde av Adolf Hitler ble delt ut under festen med motto «politisk ukorrekt».
(Foto: Christian Høkaas/Under Dusken)

Visum med bilde av Adolf Hitler ble delt ut under festen med motto «politisk ukorrekt». Foto: Christian Høkaas/Under Dusken

Avisa Welt gjengir det største nyhetsbyrået i Tyskland, DPA, som skildrer festen der vakter var iført SS-uniformer, delte ut visum med bilder av Adolf Hitler og veggene var dekorert med piggtråd.

Welt omtaler også de sjokkerte reaksjonene og studentenes forklaring om at dette var en fest med motto «politisk ukorrekt». Den slår fast at ironien og festens intensjon ikke slo an.

Studentersamfundet er sitert, der de understreker at dette ikke reflekterer deres holdninger.

Welt ripper også opp i en lignende episode fra 2005. Avisa The Sun slo stort opp på forsida: «Harry the Nazi». Dette skjedde etter at han kom på fest ikledd naziuniform, inkludert armbind med hakekors, noe han deretter beklaget.

LES OGSÅ: Studenten feiern in Nazi-Uniformen

LES OGSÅ: Samfundet arrangerer fest med nazi-tema

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
Siste fra forsiden

May-Britt Moser og Edvard Moser:

Kongen har utnevnt dem til Storkorset

Professor May-Britt Moser og professor Edvard I. Moser utnevnes til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Bovim til statsråden:

- Dette bygget må inn i revidert statsbudsjett

Statsråd for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, var på krasjkurs i NTNU. Rektor Gunnar Bovim benyttet anledningen til å be om penger til Elgesetergate 10.

Planprogram for campus på høring:

Fortsatt uenige om hvor mye som kan bygges i det grønne

Fortsatt uenighet om hvor mye NTNU kan bygge i parkene rundt universitetet og usikkerhet rundt flere tomter, gjør at NTNUs nye planprogram nå sendes ut på seks ukers offentlig høring.

Ytring:

Universitetene må være sentrale i ny kompetansereform

Jeg tror tiden inne for å diskutere et felles første år for alle studenter, i alle fall at en del av det første året brukes til generisk kunnskap, skriver Anne Husebekk i denne ytringen.