Dette er den nye studentlederen

Sindre Kristian Alvsvåg ble valgt til ny studentleder under kveldens konstituerende møte for Studenttinget.
Sindre Kristian Alvsvåg er 23 år og er på sisteåret av en mastergrad i organisk kjemi.
(Foto: Privat)

Sindre Kristian Alvsvåg er 23 år og er på sisteåret av en mastergrad i organisk kjemi. Foto: Privat

- Jeg gleder meg til å ta fatt på ledervervet i Stidenttinget! Det er en spennende tid vi har foran oss. Sammen skal arbeidsutvalget jobbe for alle studentene ved NTNU, sier den nyvalgte studentlederen Sindre Kristian Alvsvåg i en pressemelding.

Han tar ved nyttår over roret etter Marte Øien.

- Jeg er trygg på å overlate staffettpinnen til Alvsvåg. 2018 kommer til å bli et bra år for Studenttinget, sier Øien i pressemeldingen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

LES OGSÅ: Disse syv kjemper om vervene i studentpolitikken det neste året

Studentdemokratiet viktig

Alvsvåg var den eneste som hadde meldt seg til vervet før kveldens møte. I sin kandidatpresentasjon la han vekt på at han ville jobbe for å gjøre studentdemokratiet mer synlig både utover til de andre studentene, og også oppover i NTNU-systemet.

- Jeg ønsker å stille som leder fordi jeg har et stort engasjement for studentpolitikk, og er godt kvalifisert til stillingen. Året mitt som medlem har vært inspirerende, og jeg ønsker blant annet å bidra til å gjøre studentdemokratiet mer synlig for studentene. Det er viktige avgjørelser som tas i studenttinget, og jeg vil gjøre en god jobb for at våre meninger synliggjøres oppover i systemet og utover til studentene, skriver han i kandidatpresentasjonen.

Vil jobbe for lavere frafall

Han viser også til at han tidligere har vært linjeforeningsleder, og at han har erfaring med styrekoordinering og delegering. Det viktigste mener han er å opprettholde fokuset på studentfrivillighet i campusutviklingen.

- Jeg ønsker at campusutviklingen tar hensyn til studentenes ønsker, både når det gjelder undervisningsbiten og campusbruk ellers. I tillegg er det viktig for meg å jobbe for lavere frafall. Jeg ønsker å jobbe for at de som havner på rett studium også trives så godt at de ikke slutter på grunn av det sosiale.

Lederkandidaten legger forøvrig også til at utviklingen av flerbruksareal «er top nice».

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Exit ex.phil?

Statsråden er skeptisk til forslag om et felles førsteår for studenter

Bør dagens innføringsemner ex.phil og ex.fac erstattes av ett, felles første år? UiT-rektor Anne Husebekk foreslår dette. Statsråd Iselin Nybø er skeptisk avventende.

Mads Gilbert kommer til NTNU

Den kjente legen og palestinaaktivisten holder foredrag på Dragvoll under arrangementet «Palestinske dager»

- Også smartinger støtter Brexit

Akademikere vil tilbakevise at det bare er idioter som støtter utmelding av EU.

Ap og SV etterlyser romfartsstrategi

Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet mener regjeringen somler med en romfartsstrategi. Norge henger etter og er ikke proaktive nok, mener partiene.