NTNU vurderer guttepoeng

NTNU vurderer å innføre guttepoeng for å bedre kjønnsbalansen på sykepleiefag og andre kvinnedominerte studier.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Foto: Sølvi W. Normannsen

Dette sier prorektor for utdanning, Anne Borg, til Adressa (bak betalingsmur).

I dag er NTNU det norske universitetet som har brukt jentepoeng i størst omfang. Målet har vært å rette opp mannsdominansen på teknologiske fag. Etter fusjonen med Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Gjøvik, har NTNU fikk inn nye fag med sterk jentedominans.

Bakgrunnen er den nye diskrimineringsloven som trer i kraft første januar neste år. Den nye loven er kjønnsnøytral i sin utforming, og tillater bruk av guttepoeng for mannlige studenter som søker opptak ved kvinnedominerte studier.

Et uttalt mål for den nye tiltaksplanen for likestilling og mangfold er at alle studier hvor et av kjønnene utgjør mindre enn førti prosent av studentene, skal gjennomføre særskilte tiltak for å bedre kjønnsbalansen. Planen iverksettes ved årsskiftet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskommentaren:

Om noen busker i en park ryker, får det stå sin prøve

Mange av trondheimspolitikerne har valgt å bøye blikket ned mot småsteinene i fjæra heller enn å skue utover havet og inn i fremtiden, skriver UAs gjesteskribent om campussaken.

Ytring:

UA mangler forståelse for alvorligheten i saken

Universitetsavisa mangler forståelse for både alvorligheten i saken(e) det er snakk om og at de ikke tar hensyn til studentene som Langeland ville kommet i kontakt med om han ble ansatt, mener studenttillitsvalgte Victor Elias Okpe og Ida Johnsen Ingebrigtsen.

- Fast jobb gjør det lettere å være raus

Postdoktor Henning Fjørtoft mener fast ansettelse er et godt utgangspunkt for å skape en bedre samarbeidskultur i akademia.

Exit ex.phil?

Statsråden er skeptisk til forslag om et felles førsteår for studenter

Bør dagens innføringsemner ex.phil og ex.fac erstattes av ett, felles første år? UiT-rektor Anne Husebekk foreslår dette. Statsråd Iselin Nybø er skeptisk avventende.