NTNU vurderer guttepoeng

NTNU vurderer å innføre guttepoeng for å bedre kjønnsbalansen på sykepleiefag og andre kvinnedominerte studier.
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

Foto: Sølvi W. Normannsen

Dette sier prorektor for utdanning, Anne Borg, til Adressa (bak betalingsmur).

I dag er NTNU det norske universitetet som har brukt jentepoeng i størst omfang. Målet har vært å rette opp mannsdominansen på teknologiske fag. Etter fusjonen med Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Gjøvik, har NTNU fikk inn nye fag med sterk jentedominans.

Bakgrunnen er den nye diskrimineringsloven som trer i kraft første januar neste år. Den nye loven er kjønnsnøytral i sin utforming, og tillater bruk av guttepoeng for mannlige studenter som søker opptak ved kvinnedominerte studier.

Et uttalt mål for den nye tiltaksplanen for likestilling og mangfold er at alle studier hvor et av kjønnene utgjør mindre enn førti prosent av studentene, skal gjennomføre særskilte tiltak for å bedre kjønnsbalansen. Planen iverksettes ved årsskiftet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Google vil forske på kunstig intelligens i Kina

Google vil åpne et forskningssenter for kunstig intelligens i Kina til tross for at kineserne har stengt søkemotoren ute fra internett og kjemper for sensur.

Ny utstilling viser døde dyr på innsida

NTNU Vitenskapsmuseet og Institutt for klinisk og molekylær medisin har brukt «Body worlds»-teknikken for å lage en unik utstilling.