Dårlige lønnsforhold for utenlandske studenter

Dårlige lønnsforhold for backpackere og internasjonale studenter i Australia

Omtrent en av tre backpackere og internasjonale studenter i Australia tjener kun halvparten av minstelønnen i landet, ifølge en ny rapport. 

Rapporten med tittelen «Lønnstyveri i Australia» opplyser om at mange utenlandske arbeidere opplever dårlige lønnsvilkår i landet. Forfatterne av rapporten mener flere opplever vilkår som kan oppfattes som «kriminelt tvangsarbeid».

Noen arbeidere ble pålagt å betale forhåndsinnskudd på inntil 1.000 australske dollar for å sikre seg jobb, mens andre ble bedt om å gi tilbake lønninger til arbeidsgivere etter å ha blitt betalt. Og et lite antall respondenter sa at arbeidsgiverne konfiskerte passene deres.

Rapporten ble publisert av University og the New South Wales (UNSW) og University og Technology Sydney (UTS). Den er basert på en undersøkelse av 4,322 midlertidige migranter fra 107 land.

Ifølge rapporten har arbeidere fra asiatiske land, inkludert Kina, Taiwan, Sør-Korea og Vietnam, større sannsynlighet for å oppleve dårlige arbeidsforhold enn arbeidere fra Europa og USA.

Dårlig betalte jobber inkluderte gårdsarbeid og frukt- og grønnsaksplukking, som begge er populære blant europeiske tilreisende.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Google vil forske på kunstig intelligens i Kina

Google vil åpne et forskningssenter for kunstig intelligens i Kina til tross for at kineserne har stengt søkemotoren ute fra internett og kjemper for sensur.

Ny utstilling viser døde dyr på innsida

NTNU Vitenskapsmuseet og Institutt for klinisk og molekylær medisin har brukt «Body worlds»-teknikken for å lage en unik utstilling.