Dårlige lønnsforhold for utenlandske studenter

Dårlige lønnsforhold for backpackere og internasjonale studenter i Australia

Omtrent en av tre backpackere og internasjonale studenter i Australia tjener kun halvparten av minstelønnen i landet, ifølge en ny rapport. 

Rapporten med tittelen «Lønnstyveri i Australia» opplyser om at mange utenlandske arbeidere opplever dårlige lønnsvilkår i landet. Forfatterne av rapporten mener flere opplever vilkår som kan oppfattes som «kriminelt tvangsarbeid».

Noen arbeidere ble pålagt å betale forhåndsinnskudd på inntil 1.000 australske dollar for å sikre seg jobb, mens andre ble bedt om å gi tilbake lønninger til arbeidsgivere etter å ha blitt betalt. Og et lite antall respondenter sa at arbeidsgiverne konfiskerte passene deres.

Rapporten ble publisert av University og the New South Wales (UNSW) og University og Technology Sydney (UTS). Den er basert på en undersøkelse av 4,322 midlertidige migranter fra 107 land.

Ifølge rapporten har arbeidere fra asiatiske land, inkludert Kina, Taiwan, Sør-Korea og Vietnam, større sannsynlighet for å oppleve dårlige arbeidsforhold enn arbeidere fra Europa og USA.

Dårlig betalte jobber inkluderte gårdsarbeid og frukt- og grønnsaksplukking, som begge er populære blant europeiske tilreisende.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskommentaren:

Om noen busker i en park ryker, får det stå sin prøve

Mange av trondheimspolitikerne har valgt å bøye blikket ned mot småsteinene i fjæra heller enn å skue utover havet og inn i fremtiden, skriver UAs gjesteskribent om campussaken.

Ytring:

UA mangler forståelse for alvorligheten i saken

Universitetsavisa mangler forståelse for både alvorligheten i saken(e) det er snakk om og at de ikke tar hensyn til studentene som Langeland ville kommet i kontakt med om han ble ansatt, mener studenttillitsvalgte Victor Elias Okpe og Ida Johnsen Ingebrigtsen.

- Fast jobb gjør det lettere å være raus

Postdoktor Henning Fjørtoft mener fast ansettelse er et godt utgangspunkt for å skape en bedre samarbeidskultur i akademia.

Exit ex.phil?

Statsråden er skeptisk til forslag om et felles førsteår for studenter

Bør dagens innføringsemner ex.phil og ex.fac erstattes av ett, felles første år? UiT-rektor Anne Husebekk foreslår dette. Statsråd Iselin Nybø er skeptisk avventende.