Fikk 10 000 hver i bot etter eddik-forgiftning

To NTNU-studenter har fått 10 000 kroner hver i bot etter opptaksprøven som gikk galt.

- To studenter har fått hvert sitt forelegg på 10 000 kroner for brudd på straffelovens paragraf 280 som omhandler uaktsom forvoldelse av betydelig skade på kropp eller helse, sier politiadvokat Silje Iren Mebust ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen (+) torsdag ettermiddag.

Den mye omtalte opptaksprøven fant sted 5. september i forbindelse med opptaksprøver til maskinstudentenes linjeforening «Smørekoppen». En av de mange utfordringene de ferske studentene måtte gjennom var drikking av eddik blandet ut med vann. Den store tabben var at studentene som organiserte opptaksprøvene ikke serverte vanlig husholdningseddik, men eddikessens med 35 prosent.

Totalt 15 studenter ble lagt inn på sykehus som følge av eddikforgiftningen, en av dem med særlig alvorlige skader.

Forelegget er beordret av Trøndelag statsadvokatembete, og er forkynt for studentene, ifølge Adresseavisen. Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes ved Trøndelag politidistrikt sier han mener skaden på den ene studenten var betydelig fordi det oppsto en livstruende tilstand med behov for akutt medisinsk bistand ved St. Olavs Hospital. Påtalemyndigheten ikke mener at to studentene med vilje skadet den fornærmede medstudenten.

LES OGSÅ: Ingen sjekker risiko ved opptaksprøvene

LES SAKEN: 15 studenter til sykehus etter fest

LES OGSÅ: Lege Julie Nesheim var på vakt da studentene ba om hjelp

LES OGSÅ: Smørekoppen sier de ikke burde drukket eddik

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjesteskommentaren:

Om noen busker i en park ryker, får det stå sin prøve

Mange av trondheimspolitikerne har valgt å bøye blikket ned mot småsteinene i fjæra heller enn å skue utover havet og inn i fremtiden, skriver UAs gjesteskribent om campussaken.

Ytring:

UA mangler forståelse for alvorligheten i saken

Universitetsavisa mangler forståelse for både alvorligheten i saken(e) det er snakk om og at de ikke tar hensyn til studentene som Langeland ville kommet i kontakt med om han ble ansatt, mener studenttillitsvalgte Victor Elias Okpe og Ida Johnsen Ingebrigtsen.

- Fast jobb gjør det lettere å være raus

Postdoktor Henning Fjørtoft mener fast ansettelse er et godt utgangspunkt for å skape en bedre samarbeidskultur i akademia.

Exit ex.phil?

Statsråden er skeptisk til forslag om et felles førsteår for studenter

Bør dagens innføringsemner ex.phil og ex.fac erstattes av ett, felles første år? UiT-rektor Anne Husebekk foreslår dette. Statsråd Iselin Nybø er skeptisk avventende.