Annenhver student frykter arbeidsledighet

Selv om arbeidsledigheten i Norge er på 4 prosent, frykter hele 50 prosent av norske studenter å stå uten jobb etter fullførte studier.
Ut av lesesal, inn i arbeidsledighet? Annenhver student frykter for ikke å få jobb, viser fersk undersøkelse (arkivfoto).
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Ut av lesesal, inn i arbeidsledighet? Annenhver student frykter for ikke å få jobb, viser fersk undersøkelse (arkivfoto). Foto: KRISTOFFER FURBERG

Tallet kommet fra en undersøkelse gjennomført av Sentio for Universitas og Norsk studentorganisasjon og tilsier at 150.000 studenter frykter at overgangen til arbeidslivet kan bety en overgang til arbeidsledighet. Undersøkelsen er basert på nettintervjuer av et representativt utvalg på 1.001 studenter, skriver Universitas.

Ved Universitetet i Oslo svarer 57 prosent «ja» på spørsmålet om de frykter å bli arbeidsledig. Ved Oslo Met, tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus, svarer 39 prosent det samme.

Ingvild Reymert, som jobber med Kandidatundersøkelsen ved NIFU, mener langt færre har grunn til å være bekymret enn det undersøkelsen viser.

– Om 50 prosent ikke skulle få jobb ville det vært et stort avvik fra våre tidligere undersøkelser. Hovedfunnet fra våre undersøkelser er at de aller fleste mastergradskandidater er i jobb bare et halvt år etter studiet.

Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU), har siden 1970-tallet gjennomført Kandidatundersøkelsen, som ser på masterstudenters jobbtilpasning.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Øystein R. Skjælaaen tok doktorgrad på pub:

Han leverte i barnehagen og gikk direkte på puben

Øystein Rudningen Skjælaaen tror han har norgesrekord i antall timer tilbrakt på pub under doktorgradsarbeidet. Den ferske sosiologiavhandlingen utforsker fellesskapet som oppstår blant dem som bestiller dagens første halvliter i grålysningen.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

Unge forskerhelter hedres med ny pris:

Vil bruke pengene på å la andre unge lovende forske

Terje Lohndal, Øivind Wilhelmsen og Kyrre Eeg Emblem trekkes fram som forskerhelter av Forskningsrådet.