Flertall for lovfestet rett til studentombud

Regjeringspartiene går inn for å lovfeste retten til studentombud til alle studenter i Norge. – Dette har vi jobbet knallhardt for, sier NSO-leder Mats Beldo.
– Vi er utrolig glade og stolte for at studenter i Norge nå får mye bedre rettssikkerhet, sier NSO-leder Mats Beldo.
(Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

– Vi er utrolig glade og stolte for at studenter i Norge nå får mye bedre rettssikkerhet, sier NSO-leder Mats Beldo. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

– Det at vi nå gir alle studenter tilgang på et studentombud kan senke terskelen for flere til å melde fra om kritikkverdige forhold som seksuell trakassering eller urettferdig behandling uten å være bekymret for eventuelle negative konsekvenser, sier Turid Kristensen, utdanningspolitisk talsperson for Høyre, i en pressemelding.

Leder av Stortingets utdannings- og forskningskomité Roy Steffensen (Frp) mener også at det er et stort behov for studentombud.

– Miljøet ved norske universiteter og høyskoler i dag er i all hovedsak godt, samtidig kan vi ikke legge skjul på at det finnes et behov for en uavhengig aktør studentene kan søke råd hos er til stede, sier han.

– Det viktigste er at vi gir alle studenter lik tilgang på et uavhengig ombud, sier Tina Shagufta Munir Kornmo (V), medlem av utdannings- og forskningskomiteen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

LES OGSÅ: NTNUs nye studentombud gleder seg til å møte studentene

Det finnes i dag kun ti studentombud, og samtlige er ved store statlige universiteter og høyskoler.

I juni i fjor ble forslaget stemt ned av et splittet Storting, men ble fremmet på nytt av Arbeiderpartiet i høst.

Nå kan Norsk studentorganisasjon (NSO) glede seg over at regjeringspartiene Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre på Stortinget støtter forslaget om å lovfeste retten til studentombud til alle studenter i Norge.

– Vi er utrolig glade og stolte for at studenter i Norge nå får mye bedre rettssikkerhet. Dette har vi jobbet knallhardt for, sier Mats Beldo, leder i NSO.

LES OGSÅ Studenttinget jubler over ombud
LES OGSÅ Ap vil ha lovpålagt studentombud

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

May-Britt Moser og Edvard Moser:

Kongen har utnevnt dem til Storkorset

Professor May-Britt Moser og professor Edvard I. Moser utnevnes til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Bovim til statsråden:

- Dette bygget må inn i revidert statsbudsjett

Statsråd for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, var på krasjkurs i NTNU. Rektor Gunnar Bovim benyttet anledningen til å be om penger til Elgesetergate 10.

Planprogram for campus på høring:

Fortsatt uenige om hvor mye som kan bygges i det grønne

Fortsatt uenighet om hvor mye NTNU kan bygge i parkene rundt universitetet og usikkerhet rundt flere tomter, gjør at NTNUs nye planprogram nå sendes ut på seks ukers offentlig høring.

Ytring:

Universitetene må være sentrale i ny kompetansereform

Jeg tror tiden inne for å diskutere et felles første år for alle studenter, i alle fall at en del av det første året brukes til generisk kunnskap, skriver Anne Husebekk i denne ytringen.