Fem nye #metoo-varsler ved UiB

UiB blitt kontaktet om fem nye me too-saker, og er oppe i 16 totalt.
Før jul ble det kjent at UiB har behandlet  11 saker som kan passe under emneknaggen #metoo. Den mest alvorlige av dem er fra 1990-tallet. Arkiv.
(Foto: Ingvild festervoll, på Høyden. )

Før jul ble det kjent at UiB har behandlet  11 saker som kan passe under emneknaggen #metoo. Den mest alvorlige av dem er fra 1990-tallet. Arkiv. Foto: Ingvild festervoll, på Høyden.

Ved UiT har det kommet inn 18 varsel, ifølge Nordlys i går. Den siste registreringen NTNU gjorde ved fakultetene er fra desember, og viste at det var 11-13 tilfeller. Bak varslene lå tilfeller som beføling, tekstmeldinger og verbale kommentarer. Enkelte av sakene var seks år gamle.

– Vi har blitt kontaktet om fem saker. Noe er allerede kjent for oss, andre varsler gjelder nye saker, sier HR-direktør Sonja Dyrkorn ved Universitetet i Bergen til avisa På Høyden.

Hun sier at det jobbes med en gjennomgang av disse sakene nå, men ønske ikke å si noe om innholdet i sakene - annet enn at de ikke har fått varsel om noe straffbart.

Før jul ble det kjent at UiB har behandlet  11 saker som kan passe under emneknaggen #metoo. Den mest alvorlige av dem er fra 1990-tallet.

Uniforum skrev tirsdag at Universitetet i Tromsø (UiT) har fått inn 18 varsler om seksuell trakassering den siste tida. 17 av sakene skal handle om forholdet mellom underviser og student.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

«Typisk norsk»? Ikke veldig interessant.

«Selv om kulturarven er internasjonal, er det et nasjonalt ansvar å forvalte den», skriver Margrethe C. Stang i denne kommentaren, hvor hun foretar en grenseoppgang mellom historiebegeistring og politisk nasjonalisme.

Øystein R. Skjælaaen tok doktorgrad på pub:

Han leverte i barnehagen og gikk direkte på puben

Øystein Rudningen Skjælaaen tror han har norgesrekord i antall timer tilbrakt på pub under doktorgradsarbeidet. Den ferske sosiologiavhandlingen utforsker fellesskapet som oppstår blant dem som bestiller dagens første halvliter i grålysningen.

Studentleder i Bergen melder seg på lederkampen i NSO

Studentleder i Bergen, Håkon Randgaard Mikalsen, melder seg på i kampen om å få lede Norges studenter. Med det er han den fjerde lederkandidaten.

Unge forskerhelter hedres med ny pris:

Vil bruke pengene på å la andre unge lovende forske

Terje Lohndal, Øivind Wilhelmsen og Kyrre Eeg Emblem trekkes fram som forskerhelter av Forskningsrådet.