Spark 5 år:

Gir de glupe idéene et godt spark videre

Siden starten har 300 forretningsidéer vært innom Spark for å få hjelp til å utvikle dem videre.
Feirer Sparks 5 årsjubileum: Fra venstre konsernsjef Ståle Gjersvold, Trønderenergi, Jan Onarheim, i rektors stab for nyskaping, Åshild Bruun-Gundersen, FrP-representant i Utdannings- og forskningskomiteen og rektor Gunnar Bovim.
(Foto: Tore Oksholen)

Feirer Sparks 5 årsjubileum: Fra venstre konsernsjef Ståle Gjersvold, Trønderenergi, Jan Onarheim, i rektors stab for nyskaping, Åshild Bruun-Gundersen, FrP-representant i Utdannings- og forskningskomiteen og rektor Gunnar Bovim. Foto: Tore Oksholen

Spark er en veiledningstjeneste for studenter og er drevet av studenter. De kaller seg en «kompis med mening» og hjelper studenter som har en forretningsidé videre til neste steg - som er å prøve å skape en bedrift.

I løpet av Sparks femårige levetid har 300 oppstartsidéer vært innom Spark for veiledning. De har delt ut 2,4 millioner kroner i tilskudd for å utvikle idéene videre.

Fredag ble femåringen feiret. Ståle Gjersvold i Trønderenergi og NTNUs Jan Onarheim innledet med å fortelle historien til Spark. . I tillegg snakket rektor Gunnar Bovim om viktigheten av innovasjonstiltak som Spark. Denne uka lanserte NTNU en ytterligere satsing på nyskaping. De skal ansette 15 innovasjonsledere og bruker 50 millioner på satsinga. i tillegg skal Fakultet for medisin og helsevitenskap bygge opp et eget, studentrevet senter for nyskaping.

Åshild Bruun-Gundersen, FrP-representant i Utdannings- og forskningskomiteen var på omvisning ved NTNU og hilste også til bursdagsbarnet.

Etter jubileumskake og mingling var ulike oppstartsbedrifter invitert til å vise fram hva de har fått til og hvilke produkter de har skapt: Vio, Sevendof, Learnlink, Wiral og Birdsview har alle utspring fra NTNU og har fått god hjelp av Spark underveis.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

11 grunner til å elske studentene sine

Denne ukas gjestekommentator lurte på om hun skulle skrive en misantropisk kommentar om alt som er feil med dagens studenter. I stedet kom hun på hvorfor hun er så glad i dem.

Venstre vannet ut nikab-forbud

Venstre har endret regjeringens forslag til forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg i utdanningsinstitusjoner til kun å gjelde mens undervisning pågår. 

Et grønt konsept kan gi Campus mening

For at valg av løsning for et fremtidig NTNU campus skal gå fra å være en hodepine til en vinn-vinn situasjon for universitetet, byen, folk og fremtiden bør velges et konsept som samler, skriver Bjørn Røe.

Ytring:

Berre eit straumbrot

Gravemaskin kutter elektrisiteten. Kven kan hjelpe? Sei det. Les hjartesukket etter siste straumbrot.