43 millioner til et bedre studentliv

Sit setter av 43 millioner kroner til treningssentre og andre velferdstiltak, etter tidenes høyeste overskudd på 62 millioner kroner i 2017.
- Det gode årsresultatet gir oss muligheter til å utvikle oss i årene som kommer, sier administrerende direktør i Sit, Knut Solberg (arkivfoto).
(Foto: Sølvi W. Normannsen)

- Det gode årsresultatet gir oss muligheter til å utvikle oss i årene som kommer, sier administrerende direktør i Sit, Knut Solberg (arkivfoto). Foto: Sølvi W. Normannsen

Ettersom Studentsamskipnaden i Trondheim, Ålesund og Gjøvik – Sit –  ikke har noen eiere som skal ha utbytte, avsettes overskuddet til investeringer som styrker studentenes velferdstilbud, skriver Sit i en pressemelding

- Jeg er særlig fornøyd med at vi får avsatt penger økt satsing på treningstilbudet til våre studenter i Trondheim, Ålesund og Gjøvik, sier styreleder Ellen Helstad i Sit ifølge pressemeldingen.

Elstad mener at et overskudd er viktig for at Sit skal kunne videreutvikle sine tjenester og investere i nye tiltak som bedrer studentlivet. Sit fyller 70 år i 2018, og Helstad er også glad for at styret har satt av ekstra penger til å støtte studentorganisasjonene i jubileumsåret.

Planlegger nye studentboliger

- Det gode årsresultatet gir oss muligheter til å utvikle oss i årene som kommer, sier administrerende direktør i Sit, Knut Solberg. I tillegg til nye treningssentre har Sit også planer om nye studentboliger i både Trondheim, Gjøvik og Ålesund. Serveringstilbudet skal utvikles raskt, og Sit investerer også i nye IT-systemer som skal effektivisere arbeidet og bedre tilbudet til studentene. Sit er også engasjert i NTNUs campusarbeid, for å legge grunnlaget for et godt velferdstilbud i framtida.

- Sit fyller 70 år i 2018 og i jubileumsåret satser vi sterkt på å utvikle organisasjonen, vår kompetanse og ferdigheter for å møte framtidas krav, sier Solberg.

Overskuddet er skapt gjennom god drift og god avkastning på ledig kapital, og er et resultat av godt arbeid i alle deler av Sit.

43 millioner kroner av årsresultatet prioriteres til følgende formål:

  • 25 millioner til bygging av treningssentre
  • 8 millioner til andre utbyggingsprosjekter
  • 4 millioner settes av som en buffer for uforutsette utgifter til velferdstiltak.
  • 4 millioner til organisasjonsutvikling i Sit
  • 2 millioner til Sits sponsorprogram for studentorganisasjoner

I tillegg til de 43 millionene som styret har disponert, så bidrar statstilskudd til studentboliger med 18 millioner kroner til årsresultatet, og nærmere 2 millioner er økte verdier i Sits datterselskaper.

Sit har en solid egenkapital på over 30 % av de vel 3 milliarder kronene samskipnaden forvalter.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

11 grunner til å elske studentene sine

Denne ukas gjestekommentator lurte på om hun skulle skrive en misantropisk kommentar om alt som er feil med dagens studenter. I stedet kom hun på hvorfor hun er så glad i dem.

Venstre vannet ut nikab-forbud

Venstre har endret regjeringens forslag til forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg i utdanningsinstitusjoner til kun å gjelde mens undervisning pågår. 

Et grønt konsept kan gi Campus mening

For at valg av løsning for et fremtidig NTNU campus skal gå fra å være en hodepine til en vinn-vinn situasjon for universitetet, byen, folk og fremtiden bør velges et konsept som samler, skriver Bjørn Røe.

Ytring:

Berre eit straumbrot

Gravemaskin kutter elektrisiteten. Kven kan hjelpe? Sei det. Les hjartesukket etter siste straumbrot.