Over 10 000 lærere har søkt om videreutdanning

Sjelden har så mange lærere søkt om videreutdanning som i år. Mer enn 10 000 lærere søkte før fristen gikk ut.
Rekordmange lærere søker seg tilbake til skolebenken. Matteferdighetene er faget flest har behov for å oppdatere seg på (ill.foto).
(Foto: Solveig Mikkelsen)

Rekordmange lærere søker seg tilbake til skolebenken. Matteferdighetene er faget flest har behov for å oppdatere seg på (ill.foto). Foto: Solveig Mikkelsen

Hele 10.147 lærere søkte om å ta videreutdanning innen fristen 1. mars. Det er drøyt 600 flere enn i fjor, da 9 522 lærere søkte og nesten på nivå med 2016, da det var 10.627 søkere, ifølge Kunnskapsdepartementet. 

Aller størst er behovet for mer og oppdatert kunnskap innen i matematikk (2.059 søkere), etterfulgt av norsk (1.746) og engelsk (1.678). 288 lærere har søkt om videreutdanning i programmering, mens 635 har søkt om videreutdanning i profesjonsfaglig digital kompetanse.

– Nå er det viktig at kommunene godkjenner flest mulig søknader innen 15. mars, slik at lærerne som ønsker og trenger faglig påfyll får dette, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Over 6.000 lærere kan få plass på et studietilbud til høsten. Når lærerne har søkt er det kommunene som skal si ja eller nei til lærernes søknader. Siden 2013 har rundt 20.000 lærere over hele landet tatt videreutdanning i forskjellige fag.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

11 grunner til å elske studentene sine

Denne ukas gjestekommentator lurte på om hun skulle skrive en misantropisk kommentar om alt som er feil med dagens studenter. I stedet kom hun på hvorfor hun er så glad i dem.

Venstre vannet ut nikab-forbud

Venstre har endret regjeringens forslag til forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg i utdanningsinstitusjoner til kun å gjelde mens undervisning pågår. 

Et grønt konsept kan gi Campus mening

For at valg av løsning for et fremtidig NTNU campus skal gå fra å være en hodepine til en vinn-vinn situasjon for universitetet, byen, folk og fremtiden bør velges et konsept som samler, skriver Bjørn Røe.

Ytring:

Berre eit straumbrot

Gravemaskin kutter elektrisiteten. Kven kan hjelpe? Sei det. Les hjartesukket etter siste straumbrot.