NTNU oppretter ny master i folkehelse

Oppstart er høsten 2018 og det er opptak til masterprogrammet både i Trondheim og Gjøvik.
Selv om folks helse og levekår knapt har vært bedre, ser NTNU behovet for mer kunnskap og forskning på folkehelse. Det er blant annet økende ensomhet, inaktivitet og utenforskap hos unge og eldre. (Arkivfoto).
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Selv om folks helse og levekår knapt har vært bedre, ser NTNU behovet for mer kunnskap og forskning på folkehelse. Det er blant annet økende ensomhet, inaktivitet og utenforskap hos unge og eldre. (Arkivfoto). Foto: KRISTOFFER FURBERG

I en fagblogg om medisin og helse skisserer studieprogramleder for studiet, Kristine Pape, hvilke problemstillinger masterstudentene får bryne seg på:

«Hva er egentlig folkehelse og hvordan står det til med folkehelsa vår – i norske kommuner? Og i verden? Hva skiller helsefremming og forebygging fra hverandre, og hvorfor trenger vi begge perspektiv i folkehelsearbeidet? Hvilken kunnskap trenger du for å jobbe med folkehelse i din kommune?  Og hvordan kan du påvirke folkehelsearbeidet lokalt, nasjonalt og globalt for å møte noen av de utfordringer vi står overfor i dag?»

Utdanningen skal gi en bred og tverrfaglig innføring i hvordan helsefremming og forebygging kan påvirke helse og sykdom. Den vil gi et solid vitenskapelig og teoretisk fundament, innføring i kunnskapsbasert praksis og forståelse for betydningen av forskning. Samtidig vil studentene få nyttig og anvendbar kunnskap om metoder og strategier i folkehelsearbeidet.

Selv om folks helse og levekår aldri har vært bedre, mener NTNU at behovet for kunnskap om folkehelse er stort:

- Økende ensomhet, inaktivitet og utenforskap hos unge og eldre

- Et arbeidsliv med økte krav

- Barn vokser opp i lavinntektsfamilier

- Sosiale helseforskjeller

- Eldrebølge gir oss flere friske og multisyke eldre

- Globale utfordringer som forurensing, klimaendringer, konflikter, migrasjon og infeksjonssykdommer.

Søknadsfristen er 15. april.

LES OGSÅ: Fakta om nytt masterstudium i folkehelse

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Gjestekommentaren:

11 grunner til å elske studentene sine

Denne ukas gjestekommentator lurte på om hun skulle skrive en misantropisk kommentar om alt som er feil med dagens studenter. I stedet kom hun på hvorfor hun er så glad i dem.

Venstre vannet ut nikab-forbud

Venstre har endret regjeringens forslag til forbud mot ansiktsdekkende hodeplagg i utdanningsinstitusjoner til kun å gjelde mens undervisning pågår. 

Et grønt konsept kan gi Campus mening

For at valg av løsning for et fremtidig NTNU campus skal gå fra å være en hodepine til en vinn-vinn situasjon for universitetet, byen, folk og fremtiden bør velges et konsept som samler, skriver Bjørn Røe.

Ytring:

Berre eit straumbrot

Gravemaskin kutter elektrisiteten. Kven kan hjelpe? Sei det. Les hjartesukket etter siste straumbrot.