- Kanskje det går an å ta seg en øl?

Med statsministeren, kunnskapsministeren og olje- og energiministeren en drøy meter foran seg, lanserte leder Jone Trovåg i Studenttinget forslag til hva et samlet NTNU-campus i Trondheim kan inneholde.
Leder for Studenttinget, Jone Trovåg, er svært fornøyd med at regjeringen går for campussamling for NTNU i Trondheim.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Leder for Studenttinget, Jone Trovåg, er svært fornøyd med at regjeringen går for campussamling for NTNU i Trondheim. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Trovåg var invitert til nullutslippshuset på Gløshaugen da statsminister Erna Solberg, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og olje- og energiminister Tord Lien var på besøk.

Statsministeren presenterte nyheten om at regjeringen går inn for campussamling.

- En gledens dag

Etter at NTNU-rektor Gunnar Bovim hadde takket politikerne, ble Trovåg vinket opp bak mikrofonen.

- Først og fremst er dette en gledens dag. Dette har studentpolitikerne på NTNU kjempet for i over ti år. Dette er fantastiske nyheter. Vi er glade for at vi nå har blitt hørt, sa Trovåg til Solberg, Bovim, Røe Isaksen og Lien, som satt kun drøy meter unna i det overfylte lokalet.

Ønsker seg møteplasser

Trovåg mener det er et kunstig skille mellom NTNUs to største campi, Gløshaugen og Dragvoll.

- Man definerer seg som Gløshaugen- eller Dragvoll-student. Med samlokalisering får vi en mer enhetlig studentmasse, sa ledere av Studenttinget, før han kom med noen ønsker for det fremtidige NTNU i Trondheim:

- Vi ønsker oss at universitetet åpent opp for byen. Vi ønsker oss et levende campus med steder for sosiale arrangementer og møteplasser – kanskje et sted der det går an å ta seg en øl, til latter fra forsamlingen.

Håper på studentboliger på campus

Videre viste Trovåg til Bovims tidligere tankeeksperiment om studentboliger i sentralblokkene på Gløshaugen.

- Gunnar har nevnt studentboliger på campus. Det hadde vært fantastisk. Jeg håper noen skriver ned dette, og tar det med seg videre, sa han med adresse til ministerkorpset.UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kontaktkonferansen 2018:

Utvalg skal se på hvordan samfunnets behov for utdanning skal bli ivaretatt

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen opplyste tirsdag at han vil nedsette et utvalg som skal ta for seg dimensjoneringen av høyere utdanning.

NTNU i Gjøvik preget av drapssak

Politiet bekrefter at det var NTNU-student Janne Jemtland som ble funnet død i Glomma lørdag. Saken preger ansatte og studenter ved NTNU i Gjøvik.

Kontaktkonferansen:

Toppene i UH-sektoren møter Torbjørn Røe Isaksen

«Universitet og høgskoler inn i framtida« er tema når kunnskapsministeren i dag inviterer til sin årlige samling.

Gledestårer etter at AP snur om lærerkrav

– Det rimer dårlig med Aps tradisjoner om at folk som har vært i arbeid i mange år, plutselig ikke er gode nok, at erfaring ikke skal telle, sier stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg