- Kanskje det går an å ta seg en øl?

Med statsministeren, kunnskapsministeren og olje- og energiministeren en drøy meter foran seg, lanserte leder Jone Trovåg i Studenttinget forslag til hva et samlet NTNU-campus i Trondheim kan inneholde.
Leder for Studenttinget, Jone Trovåg, er svært fornøyd med at regjeringen går for campussamling for NTNU i Trondheim.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Leder for Studenttinget, Jone Trovåg, er svært fornøyd med at regjeringen går for campussamling for NTNU i Trondheim. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Trovåg var invitert til nullutslippshuset på Gløshaugen da statsminister Erna Solberg, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og olje- og energiminister Tord Lien var på besøk.

Statsministeren presenterte nyheten om at regjeringen går inn for campussamling.

- En gledens dag

Etter at NTNU-rektor Gunnar Bovim hadde takket politikerne, ble Trovåg vinket opp bak mikrofonen.

- Først og fremst er dette en gledens dag. Dette har studentpolitikerne på NTNU kjempet for i over ti år. Dette er fantastiske nyheter. Vi er glade for at vi nå har blitt hørt, sa Trovåg til Solberg, Bovim, Røe Isaksen og Lien, som satt kun drøy meter unna i det overfylte lokalet.

Ønsker seg møteplasser

Trovåg mener det er et kunstig skille mellom NTNUs to største campi, Gløshaugen og Dragvoll.

- Man definerer seg som Gløshaugen- eller Dragvoll-student. Med samlokalisering får vi en mer enhetlig studentmasse, sa ledere av Studenttinget, før han kom med noen ønsker for det fremtidige NTNU i Trondheim:

- Vi ønsker oss at universitetet åpent opp for byen. Vi ønsker oss et levende campus med steder for sosiale arrangementer og møteplasser – kanskje et sted der det går an å ta seg en øl, til latter fra forsamlingen.

Håper på studentboliger på campus

Videre viste Trovåg til Bovims tidligere tankeeksperiment om studentboliger i sentralblokkene på Gløshaugen.

- Gunnar har nevnt studentboliger på campus. Det hadde vært fantastisk. Jeg håper noen skriver ned dette, og tar det med seg videre, sa han med adresse til ministerkorpset.UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Stakk med Robert Millar-prisen:

Uka ble best på markedsføring

Uka har kapret Robert Millar-prisen for 4. gang, og er igjen best på markedsføring i Trøndelag.

Gjesteskribentene:

Tappet for energi

Jeg er 36 år, men i møtet med alle de store sakene som pågår i forsknings- og universitetspolitikken for tida føler jeg meg eldgammel.

- Campus blir mye større enn 92 000 kvm

- Man må ha i mente at den nye campusen NTNU skal bygge blir vesentlig større enn de 92 000 kvadratmeterne Regjeringen har bevilget penger til, minnet campusgeneral Merete Kvidal om under torsdagens folkemøte med tittel «Kampen om campus».