UA mener:

Tallenes tale: Fram, og tilbake

Lesertallene for 2017 oppsummert: Universitetsavisa gikk tilbake ved NTNU, fram i resten av landet. Hvordan skal vi forstå det?

UA mener:

Nei. Støtte til Starmus er ikke støtte til byens kulturarbeidere

Gunnar Bovim er oppbrakt over at trønderske rikfolk får kritikk for manglende støtte til trøndersk kulturarbeid. Rektor mener rikingenes støtte til Starmus beviser det motsatte. Det er en underlig bevisførsel.

Samlet campus: NTNU går rett vest

…om rektor Gunnar Bovim får det som han vil. Så gjenstår å se hvor sterke kreftene er som ønsker å trekke universitetet nordover mot sentrum.

UA mener:

En forsker skal begå frie, selvstendige valg

I debatten om NTNU og Israel begår rektor Gunnar Bovim kunststykket å være tydelig også når han er utydelig.

Slik leses Universitetsavisa

Det er alltid en utfordring å skulle skrive en selvskrytende tekst uten at den ser altfor selvskrytende ut. Det er antakelig ikke mulig, i det minste ikke for undertegnede. Så jeg lar det stå til:

UA i et kvart århundre

Mars 1992 skrev jeg min første sak for Universitetsavisa. Om en 24 år eldre versjon av meg selv hadde avlagt meg en visitt og fortalt meg at i 2016 kan han lese UA på klokka si, vet jeg ikke hva jeg hadde tenkt. Men sånn er det.

Siste fra forsiden

Kontaktkonferansen 2018:

Utvalg skal se på hvordan samfunnets behov for utdanning skal bli ivaretatt

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen opplyste tirsdag at han vil nedsette et utvalg som skal ta for seg dimensjoneringen av høyere utdanning.

NTNU i Gjøvik preget av drapssak

Politiet bekrefter at det var NTNU-student Janne Jemtland som ble funnet død i Glomma lørdag. Saken preger ansatte og studenter ved NTNU i Gjøvik.

Kontaktkonferansen:

Toppene i UH-sektoren møter Torbjørn Røe Isaksen

«Universitet og høgskoler inn i framtida« er tema når kunnskapsministeren i dag inviterer til sin årlige samling.

Gledestårer etter at AP snur om lærerkrav

– Det rimer dårlig med Aps tradisjoner om at folk som har vært i arbeid i mange år, plutselig ikke er gode nok, at erfaring ikke skal telle, sier stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg

Retten til å være frakoplet

I Frankrike er en ny lov på trappene som skal gjøre det forbudt for arbeidsgivere å sende epost til ansatte etter arbeidstid. Hensikten er å motvirke at medarbeidere blir ”digitalt utbrente”. Noe for NTNU?

UA mener:

Kunsten å kvele en samtale

UAs kommentarfelt har vært utsatt for noe som best kan karakteriseres som et regn av gørr den siste uka.

UA mener:

Aksel Tjora er ingen hoffnarr

Tjoras påstander er farlig nær det narraktige. Det gjør ham ikke til en hoffnarr.

UA mener:

”Slik kan vi ikke ha det på NTNU”

NTNU har ikke råd til å vente i tyve år på likestilling.

UA mener:

Alle er like - noen er likere enn andre

Personalsjefen har i praksis slått fast at de som fryktet et A- og B-lag blant vitenskapelig ansatte ved Nye NTNU, har fått rett.

Den motvillige brura

Dekan Marit Reitan er den motvillige brura som blir giftet bort til de fattige firmenningene fra HiST. Spørsmålet er hva rektor Gunnar Bovim kan fylle brudekista med.

UA mener:

Dekanene legger lokk på debatten

NTNU er inne i sin kanskje viktigste strukturprosess. Man har kun kort tid på seg til å mene noe om hvilke alternativer som er best. Da er det uheldig at dekanene skjuler høringssvar og nekter å uttale seg.

Om å tenke det utenkelige

Nei, kunnskap er ikke den nye oljen. Derfor trengs NTNU.

UA MENER:

FB står for en lukkethetskultur

En gruppe kvinnelige dataingeniører fra FB Storbritannia sprer glans over en tilstelning for unge datastudiner ved NTNU. Er det noe å bekymre seg over? Svar: ja.