Fransk selskap saksøker NTNU

Softwareselskapet Kiolis krever erstatning etter å ha blitt kastet ut av et NTNU-ledet EU-prosjekt. Konflikten har vært slitsom, ifølge prosjektkoordinator Paul Jarle Mork.

NTNU sier nei til å få kinesisk kultursenter

Rektor Gunnar Bovim vil ikke ha et kinesisk kultursenter ved NTNU. Det blir dermed ikke noe Konfucius-senter i Trondheim.

Iselin Nybø:

Forsvarer Kina-reise: - Forskningen er global

Statsråd Iselin Nybø reiser til Kina for å styrke akademisk samarbeid. Hun ser utfordringene. - Men sektorens begeistring gir meg trygghet, sier hun til UA.

- Også smartinger støtter Brexit

Akademikere vil tilbakevise at det bare er idioter som støtter utmelding av EU.

Sverige gir statsborgerskap til dødsdømt forsker i Iran

Forskeren Ahmadreza Djalali, som sitter på dødscelle i Iran, får innvilget svensk statsborgerskap.

Uni-lobbyister i Brussel lager forening

NTNUs mann i Brussel, Massimo Busuoli, leder et nystartet fellesskap som representerer mer enn 100 universiteter med tilhold i EU-hovedstaden.

Siste fra forsiden

Stakk med Robert Millar-prisen:

Uka ble best på markedsføring

Uka har kapret Robert Millar-prisen for 4. gang, og er igjen best på markedsføring i Trøndelag.

Gjesteskribentene:

Tappet for energi

Jeg er 36 år, men i møtet med alle de store sakene som pågår i forsknings- og universitetspolitikken for tida føler jeg meg eldgammel.

- Campus blir mye større enn 92 000 kvm

- Man må ha i mente at den nye campusen NTNU skal bygge blir vesentlig større enn de 92 000 kvadratmeterne Regjeringen har bevilget penger til, minnet campusgeneral Merete Kvidal om under torsdagens folkemøte med tittel «Kampen om campus».

Fem rektorer:

- Dødsdommen er et angrep på fri forskning

Dødsdommen mot Ahmadreza Djalali angår alle som bryr seg om forskeres muligheter for å arbeide uten frykt for represalier, mener Anne Husebekk, Dag Rune Olsen, Svein Stølen, Mari Sundli Tveit og Gunnar Bovim.

Vil ha en egen nemnd for uredelighetssaker i Sverige

I kjølvannet av Macchiarini-skandalen vil Sverige trolig få en egen nemnd som skal behandle saker om uredelighet i forsking. Professor Margaretha Fahlgren vil ha behandling av slike saker bort fra de enkelte institusjonene.

Minister og UH-ledere til Kina for å åpne dører

En delegasjon med forskningsledere og topper innen UH-sektoren følger den ferske statsråden på tur til Beijing og Shanghai i midten av april. Fra NTNU stiller en delegasjon ledet av rektor Gunnar Bovim og prorektor Bjarne Foss.

Studenter mer fordomsfulle mot kvinner enn antatt

Fordommer mot kvinnelige forelesere er utbredt, ifølge en studie utført ved et nederlandsk universitet.

Tre nye år med kvalifikasjonspass:

Flere land går inn i arbeidet med å vurdere flyktningers utdanning

Europarådet viderefører arbeidet med å gi såkalte kvalifikasjonspass til mennesker som har måttet flykte uten å få med seg nødvendige papirer på hva slags utdanning og kvalifikasjoner de har.  Flere nye land slutter seg nå til fase 2 som skal gå i tre nye år.

Såret CMI-forsker hjem til Norge om kort tid

Tilstanden for den norske CMI-forskeren Arne Strand er bedre etter at han ble skadd under et angrep på et hotell i Kabul i helgen, opplyser arbeidsgiveren.

Frykt for at selvkjørende biler kan brukes som våpen

Sjefen for den kinesiske teknologigiganten Baidu advarer om at selvkjørende biler kan gjøres om til dødelige våpen.

Syrere, briter og polakker vil ha godkjent utenlandsk utdanning

Over 8.600 personer søkte om godkjenning av utenlandsk høyere utdanning i fjor, 12 prosent flere enn året før. Størst er økningen blant syrere og briter.

90 studenter pågrepet i Iran

90 universitetsstudenter er blant over 1000 mennesker som er pågrepet i Iran siden demonstrasjonene mot regjeringen startet sist uke, ifølge politikere.