Mange barn og unge gikk glipp av skolegang i fjor

3,5 millioner barn og unge på flukt fikk ikke skolegang i året som gikk, viser FN-rapport.
En syrisk gutt og flyktning noterer mens han går på en sommerskole i Amman i Jordan. En av mange som har mistet skolegang på grunn av krig. (Illustrasjonsbilde). (Foto: AP/Reem Saad)

En syrisk gutt og flyktning noterer mens han går på en sommerskole i Amman i Jordan. En av mange som har mistet skolegang på grunn av krig. (Illustrasjonsbilde). Foto: AP/Reem Saad

– Av de 17,2 millioner flyktningene som er under UNHCRs beskyttelse, er halvparten barn, opplyser FNs høykommissær for flyktninger Filippo Grandi.

Rapporter utarbeidet av FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

6,4 millioner flyktningbarn er i skolealder, det vil si mellom 5 og 17 år gamle. 1,5 millioner av de yngste gikk glipp av grunnskoleutdanning i året som gikk, mens 2 millioner ungdommer gikk glipp av videregående skole.

– Utdannelsen til disse unge menneskene er avgjørende for en fredelig og bærekraftig utvikling i de landene som har ønsket dem velkommen, og for hjemlandene når de en gang kan vende tilbake, sier Grandi.

91 prosent av verdens barn går i dag på grunnskole, men for barn på flukt er andelen bare 61 prosent, går det fram av UNHCR-rapporten «Left Behind: Refugee Education in Crisis».

84 prosent av verdens unge går på videregående skole, men blant unge flyktninger er andelen bare 23 prosent, går det videre fram.

Blant flyktninger som har fullført videregående får bare 1 prosent tilbud om høyere utdanning, mot 36 prosent ellers i verden.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU samarbeider med Flyktninghjelpen:

Lager hub for entreprenører i Kenyas største flyktningleir

Entreprenører og arkitekter fra NTNU jobber sammen med Flyktninghjelpen for å lage et knutepunkt for entreprenørskap i Kenyas største flyktningleir.

Badekarpadlingen:

Øker beredskapen for å unngå nye ulykker

Politiet, brannvesenet og Røde Kors er på plass når studentene skal krysse Nidelva i selvbygde farkoster. - Nidelva er kjempefarlig, sier politibetjent.

LO støtter forbud mot nikab

Lovforslaget fra regjeringen sørger for åpenhet og kommunikasjon på arbeidsplassene, heter det i høringssvaret fra LO.

NTNU for flyktninger:

- NTNU kan gjøre mye mer for flyktningene

Sukhanwar Gulabuddin møtte åpne dører på NTNU, og nå har han fått jobb ved Litteraturhuset. Han mener NTNU kan gjøre enda mer for flyktninger.