Mange barn og unge gikk glipp av skolegang i fjor

3,5 millioner barn og unge på flukt fikk ikke skolegang i året som gikk, viser FN-rapport.
En syrisk gutt og flyktning noterer mens han går på en sommerskole i Amman i Jordan. En av mange som har mistet skolegang på grunn av krig. (Illustrasjonsbilde). (Foto: AP/Reem Saad)

En syrisk gutt og flyktning noterer mens han går på en sommerskole i Amman i Jordan. En av mange som har mistet skolegang på grunn av krig. (Illustrasjonsbilde). Foto: AP/Reem Saad

– Av de 17,2 millioner flyktningene som er under UNHCRs beskyttelse, er halvparten barn, opplyser FNs høykommissær for flyktninger Filippo Grandi.

Rapporter utarbeidet av FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

6,4 millioner flyktningbarn er i skolealder, det vil si mellom 5 og 17 år gamle. 1,5 millioner av de yngste gikk glipp av grunnskoleutdanning i året som gikk, mens 2 millioner ungdommer gikk glipp av videregående skole.

– Utdannelsen til disse unge menneskene er avgjørende for en fredelig og bærekraftig utvikling i de landene som har ønsket dem velkommen, og for hjemlandene når de en gang kan vende tilbake, sier Grandi.

91 prosent av verdens barn går i dag på grunnskole, men for barn på flukt er andelen bare 61 prosent, går det fram av UNHCR-rapporten «Left Behind: Refugee Education in Crisis».

84 prosent av verdens unge går på videregående skole, men blant unge flyktninger er andelen bare 23 prosent, går det videre fram.

Blant flyktninger som har fullført videregående får bare 1 prosent tilbud om høyere utdanning, mot 36 prosent ellers i verden.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Vil øke semesteravgiften med 140 kroner i året

Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim, Sit, vil øke semesteravgiften fra 510 til 580 kroner. Årsaken er økt satsing på blant annet studentfrivillighet.

Høytid for prokrastinering:

Sju råd til studenter som utsetter viktige gjøremål

Det er eksamenstid for hundretusenvis av studenter, og mange kjenner nok et snev av utsettelsesatferd. Når denne blir kronisk heter det prokrastinering, og kan gjøre eksamenlesing og oppgaveskriving unødig vanskelig.

Gjesteskribent Hilde Opoku:

Fra SMART teknologi til smartere medmennesker?

Med årets statsbudsjett innfører Ghana flere skattereformer som har til hensikt å forflytte skattebyrden fra de som har minst, stimulere til forretningsoppstart for unge entreprenører samt andre mekanismer vi er vant med fra den norske velferdsstaten.

Hva er en medforfatter?

Professor i medisinsk statistikk Stian Lydersen (NTNU) vil ikke ta ansvar for de artiklene han er medforfatter på. Det ansvaret er han pålagt i følge Vancouver-retningslinjene.