Godt valg, NTNU!

Jeg har stilt som kandidat som internrepresentant til NTNUs styre, og håper på gjenvalg.
Kristin Melum Eide representerer de vitenskapelig ansatte i det nåværende NTNU-styret. Hun håper på gjenvalg.
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Kristin Melum Eide representerer de vitenskapelig ansatte i det nåværende NTNU-styret. Hun håper på gjenvalg. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Enkelte kolleger undres på hvorfor jeg ønsker gjenvalg til styret. Det tar jo enormt mye tid! Det er gjerne opp mot tusen sider sakspapir til et møte, papirer som i sin helhet må leses på fritida. Som regel får vi papirene såpass seint at det meste må leses på ei helg. (Og jo, jeg leser ALT.) Styremøter får prioritet over det meste. Det går ut over fritida, studentene, kollegene, artikkelskriving, undervisning. For dette får vi et relativt beskjedent honorar.

Styret får mange fryktelige saker på sitt bord. For eksempel klager på oppsigelse. En får også mer direkte henvendelser, noen ganger fra fortvilte medarbeidere. Folk som ringer til deg og gråter i telefonen. Tragedier en må ta innover seg. Rett som det er må en også gå på akkord med det en helst skulle ønske å gjøre. Fordi en innser at det er riktig for NTNU.

For fire år siden, da jeg tiltrådte som styrerepresentant, var jeg ganske tøff i trynet i mitt første intervju med Universitetsavisa. Jeg roste meg av å være særdeles frittalende. Men dette lærer man seg straks å bli litt mer forsiktig med. En får tilgang på mye konfidensiell informasjon, i fortrolige telefonsamtaler, i lukkede møter og saker unntatt offentlighet. Det blir sikrere å være mer forsiktig når en uttaler seg, til UA og til kolleger.

Men i debatten, på styremøtet, kan en fortsatt være så modig og spissformulert en vil. Jeg forbereder meg godt, og er nok til dels krass, men prøver å være saklig. Selv om det så klart hender at jeg blir eitrende forbanna også, som når vår styreleder i fullt alvor påstår at UH-sektoren er en sektor som har vært forskånet for endring, og derfor er uvant med dette. Da kan det ”gå ei kule varmt”, som UA skrev. Jo da. Men av og til er det på sin plass å bli sint.

For meg har styrearbeidet vært viktig og meningsfullt. Jeg har observert at mitt gjennomslag i saker har steget proposjonalt med den tiden jeg har sittet i styret. Akkurat nå har jeg derfor en svært verdifull kompetanse, fordi jeg alt har sittet i fire år; det gir en unik posisjon til å være kontinuitetsbærer i styret. Som Helge Holden skrev i sin fantastiske anbefaling av mitt kandidatur: Hvis dere stemmer på meg, kan jeg være ”styrets hukommelse” i kommende periode. Akkurat nå har jeg erfaringen som gjør at jeg kan jobbe for mine kolleger ved NTNU fra første dag. Det er mange viktige saker som skal bestemmes nå. Og det er svært mange viktige saker som allerede ER vedtatt, og som skal implementeres de neste fire årene. Da er det viktig at noen tar vare på ånden i vedtakene, husker diskusjonen som var omkring de enkelte vedtak, særlig dem som ledelsen opplever som brysomme. Særlig dem.

Jeg kan godt liste opp noen viktige kampsaker: Medbestemmelse framfor medvirkning, de ansattes arbeidsplasser, studenters ensomhet. Alle saker jeg er genuint opptatt av. Men i virkeligheten kommer det stadig nye saker på styrets bord, som en ikke ante eksistensen til, enn si omfang og konsekvens av for kort tid siden. Og også i alle de sakene lover jeg å bruke min erfaring og integritet, mitt beste forstand og skjønn til å trekke utviklingen i best mulig retning for at NTNU skal fortsette å være god arbeidsplass.

Det er ekstremt viktig at de ansattes stemme i styret er høy og sterk. Jeg vil gjerne fortsette å være den stemmen for de fast, vitenskapelig ansatte, og jeg er klar.

Jeg håper på god oppslutning om valget, og jeg håper at dere vil stemme på meg.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU etablerer egen avdeling i Oslo

NTNU etablerer en avdeling for etter- og videreutdanning i Oslo. Siden kan det bli aktuelt med egne avdelinger i inn- og utland.

OsloMet og tomhetens triumf

OsloMet er symbol på en drømmeaktig orientering vekk fra det norske samfunnet, skriver professor Oscar Amundsen.

NTNUs ledersamling:

Verden trenger NTNU, NTNU trenger verden

Oppdal: - Arbeidet med å legge retningen mot NTNU år 2025 starter i dag, i dette lokalet, sa rektor Gunnar Bovim.

Her kan du få med deg hva som diskuteres på Oppdal

NTNUs ledere har sitt årlige treff på Oppdal, hvor de blant annet skal diskutere den nye strategien til universitetet. UA strømmer møtet.